Slovenská pošta bude vyplácať dávky odídencom z Ukrajiny

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 16:00 • 2 min
Slovenská pošta bude vyplácať dávky odídencom z Ukrajiny

BRATISLAVA – Slovenská pošta bude od utorka 19. apríla do stredy 27. apríla vyplácať štátne sociálne dávky odídencom z Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

„Dávky budú vyplatené na poštách priamo do rúk viac ako 12 000 občanom Ukrajiny, ktorí získali štatút odídenca a požiadali o finančnú podporu,“ priblížila hovorkyňa pošty Iveta Dorčáková. Najviac dávok bude podľa nej vyplatených v Bratislavskom kraji. Slovenská pošta participuje ako jediný distribučný kanál. Keďže ide o opakovanú dávku, vyplácanie bude prebiehať pravidelne každý mesiac, avizovala.

 

img

 

V rovnakom termíne bude Slovenská pošta vyplácať štátne sociálne dávky aj približne 221 000 obyvateľom Slovenska do vlastných rúk v pobočkách pošty alebo priamo na adresu. „Klienti si ich môžu vyzdvihnúť v pobočkách pošty kedykoľvek počas týždňa v čase otváracích hodín, nie je teda nevyhnutné prísť okamžite v prvý deň výplaty sociálnych dávok,“ dodala Dorčáková.

 

Možno vás zaujme: Elon Musk chce kúpiť Twitter za 43 miliárd dolárov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona