Slovenská polícia zadržala na hranici s Rakúskom niekoľko migrantov

NETKY.SK • 29 Apríl 2016, 17:05 • 2 min
Slovenská polícia zadržala na hranici s Rakúskom niekoľko migrantov

BRATISLAVA - Polícia v Bratislavskom kraji dnes predviedla niekoľko osôb, ktoré podľa predbežných zistení pochádzajú z Afganistanu, Iraku, Pakistanu a ďalších krajín. Nachádzali sa medzi nimi aj maloleté osoby. TASR informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

slovakia

left justify in out

"V súčasnosti cudzinecká polícia vykonáva štandardné úkony smerujúce k zisteniu oprávnenosti ich pobytu, zároveň prebiehajú aj správne konania v tomto smere. Je odôvodnený predpoklad, že v niekoľkých prípadoch príslušné oddelenie cudzineckej polície požiada o ich vrátenie na územie Maďarska na základe medzinárodných dohôd," uviedla Baloghová.

Strážcovia zákona zadržali osoby v blízkosti rakúskych hraníc.

 

Polícia zároveň prijala opatrenia na zvýšenú ochranu hraničného priestoru. Jej príslušníci monitorujú situáciu na hraničných priechodoch, zameriavajú sa na vytypované posádky vozidiel či prechádzajúcich ľudí. Ide najmä o zisťovanie prevádzačov a nelegálnych migrantov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies