Slovenská polícia začala trestné stíhanie pre teroristickú hrozbu

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 15:41 • 2 min
Slovenská polícia začala trestné stíhanie pre teroristickú hrozbu

KOŠICE – Polícia začala v súvislosti s údajnou bombovou hrozbou na košickom letisku trestné stíhanie.

slovakia

left justify in out

"Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začal v pondelok (17.7.) trestné stíhanie pre prečin šírenia poplašnej správy v súvislosti s bližšie nešpecifikovanou hrozbou doručenou prostredníctvom právnickej osoby. Jej obsah a ani vykonávané opatrenia v súčasnom štádiu vyšetrovania nie je možné konkretizovať, aby nedošlo k narušeniu priebehu vyšetrovania," uviedol dnes hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 

Podľa informácií Televízie JOJ sa rukou písaný list v anglickom jazyku našiel v schránke autopožičovne v hale košického letiska. Pisateľ, ktorý sa predstavil ako Mohamed, sa v ňom mal vyhrážať, že 25. júla dôjde v krajine k výbuchu bomby, pričom nešpecifikoval konkrétne miesto. Keďže ide o hrozbu možného teroristického útoku, prípad prevzala NAKA.

 

"Môžem potvrdiť, že polícia prijala oznámenie o hrozbe bombového útoku, ktorý by mohol byť vykonaný na košickom letisku v najbližších dňoch. Na základe toho prijala, samozrejme, príslušné opatrenia," uviedol pre televíziu prezident Policajného zboru Tibor Gašpar.

 

Bežná prevádzka košického letiska nebola v súvislosti s touto záležitosťou prerušená ani obmedzená. Pre cestujúcich sa nič nemení. "Fungujeme na 100 percent," potvrdil dnes TASR marketingový manažér  letiska Juraj Toth.

 

 

Teroristická hrozba na Slovensku! Mohamed na košickom letisku nechal desivý list



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies