Slovenská polícia v prípade "najhľadanejšej" Slovenky USA konala

NETKY.SK • 1 Jún 2011, 08:54 • 2 min
Slovenská polícia v prípade "najhľadanejšej" Slovenky USA konala

Slovenská polícia v prípade "najhľadanejšej" Slovenky USA konala

slovakia

left justify in out

img

Slovenská polícia v prípade "najhľadanejšej" Slovenky Spojenými štátmi americkými konala. V roku 2005 vydal súd USA medzinárodný zatýkací rozkaz na troch občanov Slovenskej republiky. Lucia K., jej manžel Ivan K. a ďalší Slovák sa podľa polície a súdu USA mali na území Ameriky dopúšťať v rokoch 1995 až 2003 trestnej činnosti.
      Polícia Slovenskej republiky pri pátraní po týchto hľadaných osobách spolupracovala s orgánmi činnými v trestnom konaní Spojených štátov amerických. Minulý rok polícia USA prostredníctvom Interpolu požiadala slovenskú políciu o preverenie informácií o osobách v tomto prípade. Žiadala však len o preverenie pobytu dvoch Slovákov. Slovenská polícia ešte minulý rok americkú stranu informovala nielen o presnom pobyte Ivana K., ale aj o pobyte jeho manželky Lucie K. Do USA polícia zaslala aj informáciu o tom, že druhý hľadaný Slovák zomrel.
      Z dôvodu, že išlo o štátnych občanov Slovenskej republiky a bol vydaný iba medzinárodný zatýkací rozkaz, nebolo možné vykonávať opatrenia súvisiace s pátraním po osobách za účelom zadržania, lebo podľa zákona v tomto prípade nebolo možné zrealizovať ich prevoz do USA. Americké orgány viac v tejto veci slovenskú stranu nekontaktovali, ani nepožiadali o ďalšiu spoluprácu, ktorá by sa týkala zadržania týchto osôb.      Informácie poskytla Andrea Dobiášová, Prezídium Policajného zboru.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies