Slovenská polícia po 14 rokoch zadržala páchateľa, čo vraždil v ČR, hrozí mu doživotný trest

NETKY.SK • 6 Jún 2017, 15:09 • 2 min
Slovenská polícia po 14 rokoch zadržala páchateľa, čo vraždil v ČR, hrozí mu doživotný trest

BRATISLAVA - Po 14 rokoch zadržala slovenská polícia páchateľa, ktorý v roku 2003 na smrť dobodal v českom Rakovníku barmanku Blanku B.

slovakia

left justify in out

Ako dnes na tlačovej besede povedal riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško, motívom skutku bola pravdepodobne finančná hotovosť. Páchateľ Peter K. totiž spolu s Petrom L. odcudzili z miesta činu, ktorým bol bar, približne 30-tisíc českých korún.

Na základe výsledkov vyšetrovania podľa Hraška na jeseň minulého roku požiadala česká strana o spoluprácu Národnú kriminálnu agentúru. Tá v máji zadržala Petra K. aj Petra L. Peter K. je momentálne stíhaný väzobne, Petra L. z väzby prepustili, pretože jeho obvinenie sa vťahovalo len na majetkovú trestnú činnosť a v súčasnosti je premlčané.

 

Podľa Hraška sa Peter K. po skutku vrátil na Slovensko, kde viedol riadny život a založil si rodinu. Trestne stíhaný podľa policajných záznamov nebol ani pred skutkom. Vyšetrovaný bude na Slovensku a v prípade dokázania viny mu hrozí až doživotný trest.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies