Slovenská polícia chytila prevádzača, ktorý chcel do Nemecka previesť dvoch migrantov

NETKY.SK • 28 August 2015, 15:51 • 2 min
Slovenská polícia chytila prevádzača, ktorý chcel do Nemecka previesť dvoch migrantov

BRATISLAVA - Slovenská polícia zadržala vo štvrtok (27.8.) prevádzača, ktorý sa snažil do Nemecka previesť dvoch migrantov. Policajná hliadka skontrolovala medzi Lozornom a Malackami podozrivé vozidlo s nemeckým evidenčným číslom, ktoré smerovalo do Českej republiky.

slovakia

left justify in out

Vodičom bol nemecký občan pakistanskej národnosti, zvyšné dve osoby nevedeli hodnoverným spôsobom preukázať svoju totožnosť. Šetrením sa zistilo, že migranti vo veku 29 a 41 rokov cestovali z Maďarska, pričom ich cieľovou destináciou bolo Nemecko. Jeden z nich bol žiadateľom o azyl v Maďarsku.

 

Obaja budú vrátení späť do Maďarska. "Vodič bude v najbližších hodinách podľa všetkého obvinený a v superrýchlom konaní odsúdený za prevádzačstvo. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov," avizoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Policajti vo zvýšenej miere monitorujú situáciu v blízkosti štátnej hranice s Maďarskom, Rakúskom a na vytypovaných hraničných priechodoch na štátnej hranici s Maďarskom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies