Slovenská polícia a sociálne siete

NETKY.SK • 28 August 2019, 18:00 • 2 min
Slovenská polícia a sociálne siete

Sociálne siete sú dôležitou súčasťou moderného života. Na platforme Instagram bolo v októbri minulého roka registrovaných viac ako 1 milión Slovákov. Jeho silu si uvedomujú aj politici či štátne orgány.

slovakia

left justify in out

Počet používateľov Instagramu vo svete stúpa a nie je to inak ani na Slovensku. Obyčajní ľudia, ale aj herečky, speváci, umelci či dobre známi influenceri používajú túto sociálnu sieť na dennej báze. O čom je však Instagram?

 

Na začiatku jeho fungovania bol určený na zdieľanie a úpravu fotiek, avšak v priebehu rokov nastalo niekoľko zmien. Najmä možnosť nastavenia biznis účtu, jednoduchá propagácia a dostupné štatistiky diferencujú túto sociálnu sieť od ostatných. Vládne organizácie, firmy, korporácie ale aj politici si uvedomili, že práve cez túto sieť dokážu osloviť veľké množstvo svojich voličov, zákazníkov či občanov.

 

Jednou z organizácii, ktorá začala aktívne využívať Instagram je aj Polícia slovenskej republiky. Tá pravidelne uverejňuje fotky svojich zamestnancov, ktoré sú často obohatené o zábavné popisy. Administrátor stránky využíva humor aj priamočiarosť. Nedávno uverejnená fotka policajtky však obzvlášť vzbudila pozornosť verejnosti.

 

img

 

Pod fotkou čiernovlasej policajtky bol uverejnený text, ktorý podľa mnohých prekročil hranice. Text mal nabádať mužov, aby kontaktovali ženu cez číslo 158.

 

Čítajte ďalej. Som slobodná, inteligentná, mám zmysel pre humor a hľadám si tvrdého chlapca, ktorému zákony nič nehovoria. Zavolaj mi na 158! Stretneme sa potom bleskovo. #policia #police#policewoman #policajtka#slovakpolice #slovenskapolicia#toprotectandserve #pomahatachranit

 

Práve tento text pobúril aj Veroniku Ostrihoňovú, maželku moderátora Sajfu, ktorá sa vyjadrila, že je sexistický a prekročil hranice slušnosti. Na vlnu negatívnych komentárov polícia okamžite reagovala a vysvetlila adminov zámer.

 

img

 

Kto nepochopil, nech si prečíta náš komentár pod fotkou. A kto ani potom nepochopí, nech sa teda udá sám na 158... (robíme si srandu z grázlov)

 

Prinášame vám vyjadrenie našej kolegyne Martiny k zverejnenej fotografii: “Som hrdá na to, že som policajtka. Svoju prácu si vážim, nehanbím sa ju prezentovať ani na sociálnych sieťach. Nemám problém so srandou a humorom. Dnes ma však zarazilo, akú “kauzu” sa snažili vyrobiť niektorí ľudia len na základe zverejneného vtipu. Dokonca už o tom napísali aj článok. Je to pre mňa nepochopiteľné, veď išlo iba o vtip, v ktorom sme si robili srandu z tých, ktorí sú v záujme našej práce - teda z ľudí, ktorí nemajú problém porušovať zákon. Budem rada, ak časť verejnosti prestane nafukovať jeden status.”

 

Ako povedal český humorista Pavel Kosorin, „Zmysel pre humor je znakom serióznosti.“ Slovenská polícia sa snaží vďaka Instagramu nájsť cestu k slovenskému publiku. Spôsob podávania informácii skrz sociálnu sieť je síce zábavná, avšak jej ozajstným cieľom je priblížiť najmä mladým občanom dôležitosť polície, ich náplň práce a prípady, ktorými sa zaoberajú.

 

Či už to hodnotíte ako poburujúce či zábavné, je isté, že si získavajú oblasť záujmu a ďalších a ďalších fanúšikov. 

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristian Kubis
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies