Slovenská Nafta kupuje 50 % ložiska plynu pri Užhorode

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 17:06 • 2 min
Slovenská Nafta kupuje 50 % ložiska plynu pri Užhorode

BRATISLAVA - Slovenská spoločnosť Nafta, ktorá dokáže uskladniť 2,74 mld. kubických metrov zemného plynu a ťaží plyn pri hraniciach s Ukrajinou, kupuje 50 % ložiska plynu pri Užhorode za 1,5 mil. eur od americkej firmy Cub Energy Inc.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom portál en.interfax.com.ua. Firma Cub Energy uviedla, že Nafta International B.V. sídliaca v Holandsku, ktorá je dcérou slovenskej spoločnosti Nafta, získala 50 % CNG Holdings Netherlands B.V., ktorá je stopercentným vlastníkom CNG LLC. Firma CNG LLC je majiteľom licencie na ťažbu zemného plynu pri Užhorode.


"Dúfame, že tento projekt bude prvým krokom pri vytváraní portfólia projektov Nafty na Ukrajine," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Nafta Martin Bartošovič. Cub Energy podľa portálu en.interfax.com.ua uviedla, že Nafta bude financovať prieskum na ploche 100 štvorcových kilometrov do 20 mesiacov od uzavretia transakcie a prvé tri vrty zrealizuje do štyroch rokov.

 

"Tešíme sa na naše nové partnerstvo s firmou Nafta a spojíme ich skúsenosti v ťažbe ropy a plynu v susednom slovenskom ložisku s našimi skúsenosťami na neďalekom ložisku Rusko-Komarivske na západnej Ukrajine," povedal generálny riaditeľ spoločnosti Cub Energy Mychailo Afendikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies