Slovenská misionárka, ktorá pomáhala chudobným v Južnom Sudáne, dnes zomrela na následky postrelenia

NETKY.SK • 20 Máj 2016, 15:39 • 2 min
Slovenská misionárka, ktorá pomáhala chudobným v Južnom Sudáne, dnes zomrela na následky postrelenia

BRATISLAVA - Slovenská misionárka a lekárka Veronika Terézia Racková, ktorú v Južnom Sudáne postrelili útočníci, dnes zomrela. Informuje o tom Tlačová kancelária Konferencie biskupov Slovenska (TK KBS).

slovakia

left justify in out

Sestra Veronika Terézia Racková bola členkou Misijnej kongregácie služobníc Ducha Svätého (verbistky) a pracovala ako vedúca zdravotného strediska sv. Bakhity v meste Yei v Južnom Sudáne. V pondelok (16.5.) sa hodinu po polnoci vracala po odvoze pacienta do inej nemocnice, keď na jej auto zaútočili ozbrojenci, ktorí ju postrelili. Misionárka absolvovala sériu operácií v miestnej nemocnici a v Keni.

 

TK KBS v pondelok informovala, že podľa lokálnych médií boli ako páchatelia činu zadržaní traja vojaci z armádnej jednotky tzv. "Joint Operation Unit", rozmiestnenej v oblasti na zaistenie bezpečnosti civilistov počas noci. Racková v minulosti pôsobila v Taliansku, Holandsku, Nemecku, Rakúsku, Írsku, Anglicku, Indonézii a Ghane. Na Slovensku v minulosti pôsobila ako provinciálna predstavená.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies