Slovenská lyžierka Vlhová bude v sezóne pod vedením bývalého trénera Mazeovej

NETKY.SK • 28 September 2016, 14:20 • 2 min
Slovenská lyžierka Vlhová bude v sezóne pod vedením bývalého trénera Mazeovej

BRATISLAVA - Slovenskí reprezentanti v alpskom lyžovaní sa po bezproblémovej letnej príprave plne koncentrujú na začínajúcu sa sezónu 2016/2017, ktorej vrcholom budú majstrovstvá sveta vo švajčiarskom St. Moritzi (6.-19. februára 2017). Petra Vlhová po mimoriadne úspešnom ročníku vo Svetovom pohári zmenila hlavného trénera, keď sa po päťročnej spolupráci rozlúčila s Ivanom Iľanovským. Na jej prípravu už dohliada taliansky špecialista Talian Livo Magoni, bývalý tréner Slovinky Tiny Mazeovej.

slovakia

left justify in out

"Spolupráca je na výbornej úrovni, priniesla nové inšpirácie a pochvaľujú si ju všetci členovia tímu," vyjadrila sa Vlhová, ktorá v uplynulej sezóne vyhrala svoj prvý slalom v SP, okrem toho ešte dvakrát stála na stupňoch víťazov a v celkovom hodnotení disciplíny skončila na šiestom mieste. Letnú prípravu absolvovala na európskych ľadovcoch, pričom trénovala obidve točivé disciplíny, keďže v novej sezóne chce pravidelne súťažiť v slalome i obrovskom slalome.

 

Plánuje štartovať aj v úvodnom "obráku" v rakúskom Söldene (22. októbra). "Petra je na tom zdravotne dobre, príprava je v plnom prúde," povedal pre TASR otec slovenskej reprezentantky Igor Vlha. "Pochvaľuje si spoluprácu s novým trénerom, ktorá je na veľmi vysokej úrovni. V nadchádzajúcej sezóne chce ešte viac spolupracovať s firmou Rossignol a športovou klinikou v Miláne, kde sa chodí testovať. Veríme, že nadviaže na výsledky z minulej zimy, respektíve ich ešte vylepší, no nebude to jednoduché. Boli by sme radi, keby sa niekoľkokrát zopakovala situácia z Flachau, kde boli spoločne s Veronikou Velez-Zuzulovou na stupňoch víťazov."

 

Jej skúsenejšia kolegyňa už tradične absolvovala prípravu s francúzskym tímom. Velez-Zuzulová v letnom období trénovala vo francúzskych Alpách a aktuálne ukončila trojtýždňový tréningový pobyt v Argentíne. V novej sezóne chce pretekať iba v slalome, začne ju 12. novembra vo fínskom Levi. "Veronika sa práve vrátila zo sústredenia v Ushuai. Zdravotne je na tom dobre, vhodné zázemie jej vytvárala banskobystrická Dukla," prezradil na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave Timotej Zuzula, otec druhej najlepšej slalomárky minulej zimy.

 

Adam a Andreas Žampovci zostali verní letnej príprave na Novom Zélande a Austrálii, kde zároveň absolvovali aj miestne pohárové preteky. Pozoruhodné výsledky dosiahol najmä mladší z bratov Andreas, ktorý zvíťazil v austrálsko-novozélandskom pohári. Vyjazdil si tak osem bodov do celkového hodnotenia obrovského slalomu pred novou sezónou SP a patrí mu 44. priečka vo svetovom rebríčku. Aktuálne sa obaja bratia pripravujú na rakúskych ľadovcoch a nemali byť chýbať na otváracích pretekoch v Söldene.

 

"Na Novom Zélande sme našli perfektné podmienky na prípravu a fantastické počasie. K tomu dosiahli aj výborné výsledky, keď Andreas konečne dokázal jazdy z tréningov preniesť aj do pretekov. Adam si upevnil 31. miesto vo svetovom rebríčku v slalome a 37. v obrovskom slalome, Andreas je 44. Splnili sme tak cieľ a v Söldene budú prvýkrát štartovať v mužských pretekoch dvaja lyžiari zo Slovenska. V novej sezóne by sme boli radi, keby sme dosiahli výsledky podobné ako zajazdili naše dievčatá vo Svetovom pohári alebo Adam na ZOH 2014 v Soči. Lyžovanie je však vrtkavý šport, v ktorom sa hrá o každú stotinku," povedal otec bratov Žampovcov Tomáš.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona