Slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová skončila na 22. mieste

NETKY.SK • 6 August 2016, 08:06 • 2 min
Slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová skončila na 22. mieste

RIO DE JANEIRO - Slovenská lukostrelkyňa Alexandra Longová skončila na 22. mieste v piatkovom nasadzovacom kole olympijského turnaja jednotlivkýň v brazílskom Riu de Janeiro. Stačil jej na to výkon 640 bodov, zásluhou neho sa v pondelňajšom 32-finále, ktoré je na programe od 14.00 h SELČ, stretne s Indkou Laxmirani Majhiovou. Tá obsadila 43. priečku (614 bodov).

slovakia

left justify in out

"Pocity sú super, som rada, že mám za sebou kvalifikáciu. Nervozita prešla až na posledný šíp, po dostrieľaní mi nabehli zimomriavky. Som však spokojná s rezultátom, pohybujem sa v hornej polovici štartového poľa, čo som si zaumienila," vravela reprezentantka SR, ktorá nepozná svoju najbližšiu súperku: "Už som proti Indkám strieľala, sú zákerné, ale všetky olympioničky sú vyrovnané. Nezáleží, koho dostanem, musím byť pripravená a podať najkvalitnejší možný výkon."

 

Longová 19-krát trafila desaťbodový výsek, z toho v ôsmich prípadoch zasiahla stred terča. V kvalifikácii štartovalo 64 pretekárok, ktoré zo svojich olympijských lukov vyslali 72 šípov na vzdialenosť 70 metrov. Jej víťazkou sa stala Mi-sun Choi z Kórejskej republiky za 669 bodov. Výsledky sa zároveň započítali do nasadzovania tímovej súťaže, z dvanástich družstiev sa na vedúcu priečku dostala Kórejská republika súčtom 1998 bodov.

 

Do individuálnej vyraďovacej časti postúpili všetky účastníčky. Súperiť sa bude na maximálne päť setov, v každom bude mať lukostrelkyňa k dispozícii tri šípy. Za víťazstvo v sete sú dva body, za remízu si rozdelia po jednom. Kto získa šesť bodov, prepracuje sa do nasledujúcej eliminačnej fázy. Pokiaľ sa zápas skončí po piatich setoch nerozhodne 5:5, nasledovať bude rozstrel s jedným šípom.

 

"V sobotu na mňa čaká deň voľna, keďže už ťaháme šesť dní v sérii. Po oddychu nasledujú strelecký tréning, beh či masáž. Uvoľním sa pri knihách a hudbe, aj počas behu si dokážem vyčistiť hlavu," povedala Longová na margo prípravy a relaxu. Na strelnici je medzi pozíciami a terčom jama, snaženie v piatok nekomplikoval vietor: "Na začiatku to bol mierny šok z hľadiska optiky, pretože šíp dopadá v odlišnej výške, no už som si zvykla. Strieľalo sa mi dobre, vyšlo tiež počasie. Trocha som sa obávala vetra, lebo bol nevyspytateľný a vo štvrtok nám dal zabrať, pri nasadzovaní to však vyšlo. Preferujem slnečno a bezvetrie."

 

Longovej osobné maximum je 655 bodov: "Ak by sa mi ho podarilo prekonať, bolo by to skvelé. Chcem odovzdať dobrý výkon a budem spokojná."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies