Slovenská konsolidačná eviduje vyše 540 miliónov eur pohľadávok

NETKY.SK • 24 Február 2017, 16:07 • 2 min
Slovenská konsolidačná eviduje vyše 540 miliónov eur pohľadávok

BRATISLAVA – Daňové a colné úrady postúpili na Slovenskú konsolidačnú v minulom roku viac ako 540 miliónov eur daňových nedoplatkov.

slovakia

left justify in out

Pripomenula, že finančná správa každoročne postupuje v zmysle zákona o správe daní dočasne nevymožiteľné daňové nedoplatky Slovenskej konsolidačnej so sídlom v Bratislave. Ide o spoločnosť so 100-% majetkovou účasťou štátu určenú Ministerstvom financií SR.

 

Kým v roku 2015 FS postúpila spolu 129.000 daňových nedoplatkov vo výške 426,7 milióna eur, v roku 2016 to bolo 119.000 nedoplatkov v sume 542,9 milióna eur. Z toho 212 miliónov eur tvoria nedoplatky firiem v konkurze a likvidácii, čo predstavuje takmer 40 % postúpených pohľadávok. Daňové úrady postúpili nedoplatky vo výške 540,2 milióna eur a colné úrady v sume 2,7 milióna eur.

 

Macíková upozornila, že na Slovenskú konsolidačnú sa postupujú len dočasne nevymožiteľné daňové nedoplatky staršie ako päť rokov, daňové nedoplatky subjektov, na ktoré bol vyhlásený konkurz a daňové nedoplatky subjektov v likvidácii.

 

„Účelom postúpenia pohľadávok je odbremenenie predovšetkým daňových úradov od veľkého počtu nedoplatkov, ktoré sú veľmi ťažko vymáhateľné a ich správa je administratívne náročná,“ vysvetlila hovorkyňa FS.

 

Úrady sa tak podľa nej môžu zamerať na vymáhanie aktuálnych nedoplatkov, ktoré sú vymožiteľné a daňoví dlžníci aktívne spolupracujú, či už na základe úkonov správcu dane, alebo exekútorov na úradoch.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies