Slovenská katolícka charita pomohla adopciou na diaľku vzdelať vyše 5 200 detí

NETKY.SK • 12 September 2016, 14:21 • 2 min
Slovenská katolícka charita pomohla adopciou na diaľku vzdelať vyše 5 200 detí

BRATISLAVA - Vyše 5 200 deťom z menej rozvinutých krajín pomohla Slovenská katolícka charita (SKCH) v rámci svojho programu Adopcia na diaľku, ktorý práve oslávil 20 rokov svojej existencie.

slovakia

left justify in out

Projekt je postavený na konkrétnej pomoci darcu dieťaťu v núdzi. Vďaka finančnej podpore dostávajú chudobné deti zdravotnú starostlivosť, stravu aj možnosť vzdelávať sa, čo im prináša lepšie vyhliadky do budúcna. Oblasť vzdelávania tvorí od začiatku hlavnú časť nákladov, na ktoré darcovia adoptovaným deťom prispievajú. Za dvadsať rokov mohlo vďaka projektu Adopcia na diaľku študovať 5 254 detí zo siedmich zapojených krajín.


„Cieľom projektu je predovšetkým podporovať chudobné deti, aby sa mohli vzdelávať, zabezpečiť im výživu a zdravotnícku starostlivosť. Príspevky od darcov sú určené najmä na kúpu školských potrieb, školských uniforiem, úhradu školného, poskytnutie dennej stravy, zabezpečenie liekov, ale aj na drobné vianočné darčeky a zorganizovanie školského výletu či letného tábora,“ priblížil Peter Knapík, manažér projektu.

 

Prvými krajinami, v ktorých SKCH projekt odštartovala, bola Bosna a Hercegovina a India, ktorá dodnes tvorí najväčšiu časť adoptovaných detí. Postupne sa pridali Albánsko, Haiti, Vietnam, Uganda a Kazachstan, poslednou krajinou, v ktorej charita spustila projekt, je Ukrajina.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies