Slovenská katolícka charita na pomoc Balkánu vyzbierala už viac ako 15-tisíc eur

NETKY.SK • 29 Máj 2014, 14:59 • 2 min
Slovenská katolícka charita na pomoc Balkánu vyzbierala už viac ako 15-tisíc eur

BRATISLAVA - Slovenská katolícka charita (SKCH) vyzbierala na pomoc povodňami postihnutému Balkánu už viac ako 15-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval manažér pre komunikáciu organizácie Lukáš Melicher. Okrem finančnej zbierky organizuje SKCH aj materiálnu zbierku a na Balkán je pripravená vyslať kamión s humanitárnou pomocou.

 

SKCH po celom Slovensku vytvorila 39 centier, ktoré od ľudí, farností, spoločenstiev a podnikateľov zbierajú veci potrebné pre postihnuté oblasti. "Verejnosť zareagovala na našu prosbu o pomoc desaťtisícom rodín na Balkáne, za čo sme veľmi vďační. Ľudia nosia do našich centier balíčky pomoci zložené napríklad z drogérie, čistiacich prostriedkov či trvanlivých potravín a množstvo Slovákov prispelo aj finančne," povedal generálny sekretár SKCH Radovan Gumulák. "Materiálnu zbierku sme vyhlásili do 5. júna, následne všetky veci zavezieme do centrálneho skladu v blízkosti Bratislavy, dokúpime čo je potrebné a našim partnerom pošleme kamión s humanitárnou pomocou," dodal. Partnerskými organizáciami SKCH na postihnutých miestach sú Caritas Bosna a Hercegovina a Caritas Srbsko.

 

Finančnú zbierku SKCH je možné podporiť aj naďalej ľubovoľným príspevkom na číslo účtu 4008058424/7500, variabilný symbol 213 alebo priamo na stránke www.charita.sk. Prispieť sa dá aj zaslaním darcovskej SMS v tvare DMS medzera POVODNE na číslo 877. Jej cena je 2 eurá. Do materiálnej zbierky je možné zapojiť sa v každom kraji. Zoznam centier s kontaktnými údajmi na miestnych koordinátorov aj zoznam potrebných vecí je dostupný na internetovej stránke https://www.charita.sk/povodne.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona