Slovenská kapela The Ills má nový album, vyráža na medzinárodné turné

NETKY.SK • 7 Marec 2016, 11:01 • 2 min
Slovenská kapela The Ills má nový album, vyráža na medzinárodné turné

BRATISLAVA - Slovenská kapela The Ills plánuje v druhej polovici apríla vydať svoju štvrtú štúdiovku s názvom Ornamental Or Mental, ktorú nahrala začiatkom februára.

slovakia

left justify in out

Ešte predtým však absolvuje turné, počas ktorého sa okrem Slovenska predstaví aj v Rakúsku, Slovinsku, Česku a Nemecku. 

 

"Pred tým, ako sa všetko, čo sme nahrali, objaví vonku, chceme si to poriadne otestovať live. Každý z nás už chce vidieť, ako fungujú nové skladby naživo, ako na ne ľudia zareagujú, ako budú znieť v kluboch a čo vlastne spravia s nami. Ak pre niečo ako kapela žijeme, tak je to koncertovanie. O to viac sa tešíme, že sa našej ultrašikovnej bookerke Táni Lehockej podarilo pekne nám zavariť na takmer celý marec. Hráme jedenásť koncertov v piatich krajinách a to všetko za sedemnásť dní! Čo viac dodať? Nevieme sa dočkať," uviedol gitarista Martin Krajčír.

 

Na aktuálnom turné, ktoré odštartuje už 10. marca v Košiciach, sa s nimi na viacerých koncertoch predstavia napríklad aj česká kapela Manon Meurt či japonská dievčenská formácia Tricot. "Myslím si, že hovorím za všetkých, keď poviem, že sa tešíme najmä na Tricot. Doteraz sme ich mali možnosť vidieť len z hľadiska na Pohode, čo bol samo o sebe jeden obrovský zážitok. Ja som bol ich fanúšikom už predtým a teším sa, že ich uvidím v autentickejších klubových podmienkach a že sa snáď aj osobne spoznáme," dodal Krajčír.


Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008 a okrem spomínaného Krajčíra ju tvoria aj Ľuboš Hodás (bicie), Peter Berák (basgitara) a Miro Luky (gitara). Na konte majú albumy To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012) a Zoya (2014). Vystúpili na festivaloch ako Pohoda alebo Wilsonic, pričom okrem Slovenska si zahrali napríklad už aj v Česku, Maďarsku, Slovinsku, Srbsku, Chorvátsku, Macedónsku, Dánsku, Nemecku, Poľsku či Rakúsku.
 


Termíny turné kapely The Ills:
10. marca - Košice, Tabačka (+ Elections In The Deaftown)
11. marca - Trenčín, Klub Lúč
16. marca - Graz, Postgarage (+ Cryptic Commands)
17. marca - Ľubľana, Gala Hala (+ Tricot)
18. marca - Linz, Stadtwerkstatt (+ Tricot)
19. marca - Bratislava, Pohoda Party @ A4 (+ Tricot & It's Everyone Else)
22. marca - Praha, Basement
23. marca - Berlín, Urban Spree (+ Tricot)
24. marca - Plzeň, Pod Lampou (+ Manon Meurt & Mara Jade)
25. marca - Tachov, Garáž: Trojka (+ Le Bain De Maid, Mara Jade & Johnny Survived)
26. marca - Rakovník (+ Manon Meurt & Mara Jade)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona