Slovenská kapela The Ills budú predskakovať Írom z God Is An Astronaut

NETKY.SK • 16 Október 2015, 15:33 • 2 min
Slovenská kapela The Ills budú predskakovať Írom z God Is An Astronaut

BRATISLAVA - Slovenská skupina The Ills bude predskokanom írskej postrockovej kapely God Is An Astronaut. Formácie sa predstavia na spoločnom pódiu v pondelok 19. októbra vo viedenskej Arene. Po koncertoch v Košiciach a Bratislave, ktoré už spolu v minulosti absolvovali, pôjde o ich tretiu spoluprácu.

slovakia

left justify in out

"Veľmi sa tešíme. Hrali sme s nimi už dvakrát, takže vieme, že môžeme čakať skvelý zvuk, bohaté svetlá a veľa hlasnej hudby,“ povedal Martin Krajčír z The Ills. God Is An Astronaut na turné predstavia svoj siedmy štúdiový album Helios/Erebus (2015).


Na svojej štvrtej nahrávke pracujú aj The Ills. Nové skladby by chceli zahrať na koncerte v rámci podujatia Real Something Series, ktoré sa uskutoční 27. až 29. októbra v bratislavskom klube Fuga. Okrem nich vystúpia aj luxemburskí Mutiny On The Bounty, Dáni Get Your Gun, Rosa Parks z Maďarska a české kapely Manon Meurt a Nuly. The Ills absolvujú okrem toho počas jesene ešte niekoľko koncertov v Česku ako aj na Slovensku.


Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008 a tvoria ju Martin Krajčír (gitarista), Ľuboš Hodás (bicie), Peter Berák (basgitara) a Miro Luky (gitara). Na konte majú albumy To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012) a Zoya (2014). Majú za sebou vystúpenia na festivaloch ako Pohoda alebo Wilsonic, pričom okrem Slovenska si zahrali napríklad aj v Slovinsku, Česku, Srbsku, Maďarsku, Dánsku, Nemecku, Poľsku či Rakúsku.

 




Jesenné koncerty skupiny The Ills:
16. októbra - Rakwa, Rožňava
17. októbra - Bašta, Bardejov
19. októbra - Arena, Viedeň (+ God Is An Astronaut)
27. októbra - Fuga, Bratislava
30. októbra - Das Liga, Kroměříž
13. novembra - Mandala, Kopřivnice

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies