Slovenská kapela Elán vystúpi v júni v Martine a Nitre

NETKY.SK • 21 November 2016, 11:50 • 2 min
Slovenská kapela Elán vystúpi v júni v Martine a Nitre

BRATISLAVA - Slovenská kapela Elán vystúpi 10. júna v Martine a 24. júna v Nitre. Formácia predstaví v tamojších amfiteátroch program Živých nás nedostanú s pripomienkou vlaňajšieho 30. výročia vydania úspešného albumu Hodina slovenčiny (1985).

slovakia

left justify in out

"Koncept je taký, že obidva koncerty budú v sobotu a všetko sa začne už o druhej poobede. Pôjde o náš Elánovský festival s ďalším programom. Predkapely budeme postupne zverejňovať," prezradil líder skupiny Jožo Ráž. "Koncerty budú trochu megalomanské. Scénu postaví 160 ľudí, ponúkneme trojposchodové pódium a zahráme približne 30 veľkých hitov. V niektorých z nich nás bude sprevádzať aj dychová sekcia, ktorú sme mali vo svojich začiatkoch. Očakávame, že na koncerty dorazí až 35-tisíc ľudí," dodal gitarista Ján Baláž.


Okrem spomínanej dvojice sa predstavia aj Vašo Patejdl, Ľubo Horňák, Peter Farnbauer a hostia. "Novinkou bude skvelý bubeník Števo Bugala a zostavu dočasne rozširujeme aj o dychovú sekciu, ktorú tvorí Richard Šimurka (saxofón, flauta,) Martin Haas (trombón) a Samo Šimek (trúbka)," uviedol manažér kapely Michal Čimera. Počas koncertov bude k dispozícii aj album Živých nás nedostanú (2014) na vinyle. "Platňa je artefakt, ktorý sa nedá stiahnuť alebo ukradnúť na internete. Je to darček pre fanúšikov aj pre nás," vyjadril sa Patejdl.


Skupina Elán vznikla v roku 1968, no debutový album Ôsmy svetadiel vydala až v roku 1981. Odvtedy uviedli na trh okrem spomínaných nahrávok aj počiny ako Nie sme zlí (1982), Detektívka (1986), Nebezpečný náklad (1988), Rabaka (1989), Hodina pravdy (1997) či Elán 3000 (2002). Na konte majú tiež niekoľko kompilácií, živých nahrávok a albumov v anglickom jazyku. Kapela zvládla aj niekoľkoročnú prestávku, ktorú zapríčinila nehoda Joža Ráža v júni 1999. Po pauze sa Elánu podarilo odohrať koncert v Prahe, na ktorý prišlo až 80-tisíc ľudí. V roku 2007 skupina vypredala aj slávnu Carnegie Hall v New Yorku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona