Slovenská gastro skupina Medusa otvorí pri Kotve najväčší klub v Prahe

NETKY.SK • 21 September 2016, 21:59 • 2 min
Slovenská gastro skupina Medusa otvorí pri Kotve najväčší klub v Prahe

PRAHA - Slovenská gastronomická skupina Medusa plánuje v Česku otvoriť dvojciferný počet reštaurácií a klubov. Prvá fáza expanzie sa odohrá v Prahe, uviedol server E15.cz.

slovakia

left justify in out

V historickom paláci Kotva v centre Prahy, ktorý dal meno vedľa stojacemu obchodnému domu, pracuje skupina Medusa na vzniku veľkého klubu. Projekt si vyžiada investíciu okolo 90 miliónov Kč (3,33 milióna eur). Ak budúci prevádzkovateľ dostane všetky úradné pečiatky, otvorí koncom roka 2017. Ako povedal pre E15.cz majiteľ Medusa Group Peter Štecko, ak sa všetko podarí, bude to jeden z najväčších klubov v Prahe. Veľkosťou to bude jednotka aj v rámci skupiny.

 

Vlani už Medusa otvorila klub Barrock na Václavskom námestí. Teraz však pre klub hľadá inú lokalitu. Nechce byť totiž závislá od turistov, naopak, plánuje prilákať Pražanov. Šteckova skupina má v českej metropole už dva roky dva ďalšie podniky. Reštaurácie konceptu Presto prevádzkuje v administratívnom centre Florentinum v centre mesta a v biznisovom komplexe The Park na Chodove.

 

Tým však ambície Medusy v Prahe nekončia. "Na Slovensku už nemáme kam rásť. Ak sa chceme ďalej rozvíjať, musíme sa zamerať na okolité krajiny. Praha a v druhom pláne ďalšie veľké české mestá sú veľmi atraktívne," povedal vlastník firmy.

 

Ambície slovenskej skupiny odrážajú dianie na trhu. "Gastronómia v Českej republike neustále rastie. Tento trend sledujeme ako v jednotkách v centrách mesta, kam gastro tradične patrí, tak aj v obchodných centrách, kde sa segment gastra stále rozširuje a naberá na význame," povedala Kateřina Široká, špecialistka na retail z poradenskej spoločnosti JLL.

 

V plánoch skupiny Medusa je mať v Česku dvojciferný počet reštaurácií. Zároveň vybuduje novú riadiacu štruktúru, ktorá bude českú odnož skupiny viesť priamo z Prahy. Ako povedal Štecko, "nie je nič horšie, ako mať dva-tri zabudnuté podniky, o ktoré sa nikto nestará".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona