Slovenská futbalová 21 zdolala Luxembursko 3:0

NETKY.SK • 15 Október 2013, 07:37 • 2 min
Slovenská futbalová 21 zdolala Luxembursko 3:0

SENEC - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov potvrdili úlohu favorita, keď v pondelkovom zápase 3. skupiny kvalifikácie ME 2015 vyhrali na štadióne NTC Senec nad rovesníkmi z Luxemburska 3:0.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Ivana Galáda sú v skupine na druhom mieste, pričom vedúce Holandsko má rovnaký počet bodov, ale aktívnejšie skóre.  Slovenská dvadsaťjendotka odohrá najbližší kvalifikačný duel 14. novebra v domácom prostredí holandským reprezentantom. 

3. skupina kvalifikácie ME 2015 do 21 rokov:

Slovensko - Luxembursko 3:0 (0:0)

Góly: 60. Duda (11 m), 77. Zreľák, 87. Pauschek. Rozhodoval: Robert Rogers (Ír.) ŽK: Lalkovič, Lobotka, Hrošovský, Zreľák - Mastrangelo, Corral. 1350 divákov.

Zostavy a striedania:

SR: Le Giang - Pauschek, Gyömbér, Niňaj, Mazáň - Lobotka (58. Duda), Hrošovský - Lalkovič, Škvarka, Mihálik (58. Schranz) - Malec (69. Zreľák)
Luxembursko: Ivešič - Mastrangelo, Aleixo, Dragovcič, Speller - Holter, D. Agovič, Sanches 
Eire (76. Todorovič), Sinani - E. Agovič (85. Skrijelj), Corral (64. Lascak).

Priebeh zápasu

Slováci sa nedostali do očakávaného tlaku, ale napriek tomu mohli od 4. minúty vyhrávať. Na päťke sa so šťastím odrazila lopta ku Švkarkovi, ktorý však z gólovej parkety slabo vystrelil a brankár Ivešič jeho pokus vyrazil. Hostia sa po strate lopty okamžite vracali do defenzívy a Slováci sa s tým nedokázali vyrovnať. Luxemburčania dokonca dvakrát pohrozili. Najskôr Edis Agovič hlavičkoval tesne nad brvno a po úniku Corrala nedočiahol v páde na jeho gólový center Edis Agovič. Galádovci mali potom bližšie ku gólu, ale chýbalo im trochu športového šťastia. V 27. minúte poslal Lalkovič milimetrový center na nabiehajúceho Mihálika, ale jeho volej z gólovej pozície mieril nad brvno. Vzápätí brankár hostí vytlačil priamy kop Lalkoviča a ten istý hráč hlavičkoval tesne vedľa žrde po Pauschekovom centri.

Druhý polčas začal o 20 minút neskôr, pretože na štadióne prestalo svietiť osvetlenie. Po neplánovanej prestávke najskôr Lalkovičovu strelu tečoval obranca hostí tesne vedĺa žrde. Fyzicky dobre disponovaní Luxemburčania síce naďalej disciplinovane bránili, ale po hodine sa skóre menilo. Po centri Škvarku totiž zahral v šestnástke rukou Mastrangelo a následný pokutový kop premenil striedajúci Duda - 1:0. V 70. minúte mohol zvýšiť Mazáň, ale v šestnástke mieril prudko nad. O chvíľu na to mieril Zreľákov tečovaný pokus "lízal" žrď. Ten istý hráč sa však v 77. minúte oprel do lopty vo vnútri šestnástky a tá skončila v sieti - 2:0. Slováci sa uvoľnili a po chybe brankára Ivešiča a nahrávke Zreľáka po zemi dal tretí gól domácich Pauschek.

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner SR 21: "Vedeli sme, že ak sa nám nepodarí dať gól do 20 mi minúty, tak súper bude nepríjemný. Napokon sa nám však podarilo vyhrať a ja verím, že v ďalších zápasoch budeme hrať lepšime. Tešíme sa, že sa nám spoločne s realizačným tímom podarilo správne zareagovať a poslali sme do hry Dudu a Zreľáka, ktorí nám pomohli rozhodnúť ten zápas."

Milan Lalkovič, stredopoliar SR 21: "Nebol to ľahký zápas, ale dokázali sme získať tri body a to je najdôležitejšie. Škoda, že ten prvý gól neprišiel skôr, pretože sme hrali komplikovane a boli sme trochu nervózni. Opakujem však, že dôležité sú tri body."

Ondrej Duda, útočník SR 21 a autor gólu: "Pred pokutovým kopom som mal trochu obavy, aby som ho premenil, ale inak som si veril. Penalty kopem v podstate pravidelne a dve som premenil aj za slovenskú dvadsiatku v Turecku. Takže tréner mi dôveroval a ja som rád, že som ho nesklamal."

Tabuľka:
1. Holandsko 3 3 0 0 11:0 9
2. SLOVENSKO 4 3 0 1 12:3 9
3. Škótsko 4 2 0 2 6:7 6
4. Gruzínsko 4 2 0 2 5:8 6
5. Luxembursko 5 0 0 5 1:17 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies