Slovenská filmová kritika ocenila snímku Deti

NETKY.SK • 25 September 2015, 09:58 • 2 min
Slovenská filmová kritika ocenila snímku Deti

BRATISLAVA – Ceny slovenskej filmovej kritiky FIPRESCI už majú po 23. raz svojich majiteľov. Jej udeľovanie bolo súčasťou dnešného odovzdávania sošiek Igric v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

V kategórii slovenský celovečerný hraný aj koprodukčný film pre kiná, ktorý mal premiéru v roku 2014, uspela snímka Deti od režiséra Jara Vojteka. V kategórii slovenský celovečerný aj koprodukčný dokumentárny film pre kiná, ktorý mal premiéru v roku 2014, zvíťazila snímka Všetky moje deti od Ladislava Kaboša.

 

 

Ocenenie slovenskej filmovej kritiky patrí aj Petrovi Konečnému z filmového portálu Kinema.sk. V kategórii najlepší zahraničný film v slovenských kinách v roku 2014 zvíťazila poľsko-dánsko-francúzsko-britská snímka Ida (režisér Pawel Pawlikowski).

 

Cenu slovenských filmových novinárov získala distribučná spoločnosť Asociácia slovenských filmových klubov, ktorá v roku 2014 uviedla do kín najlepší zahraničný film Ida.

 

Ocenenie od filmových novinárov patrí aj Pavlovi Brankovi za knihu Úklady jazyka a zosnulému Júliusovi Dzurekovi za autorstvo a jedinečný bezkonkurenčný portál www.hviezdyfilmu.sk – za profily anglo-amerických 1022 hercov a režisérov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies