Slovenská filharmónia pozýva na zriedkavý koncert pre harfu

NETKY.SK • 15 Február 2017, 13:50 • 2 min
Slovenská filharmónia pozýva na zriedkavý koncert pre harfu

BRATISLAVA - Zriedka uvádzaný koncert pre sólo harfu a á cappella koncert Slovenského filharmonického zboru ponúkne vo štvrtok a piatok program Slovenskej filharmónie v Bratislave.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok 16. februára o 19:00 sa filharmónia predstaví od taktovkou hosťujúceho švajčiarskeho dirigenta Kaspara Zehndera. Ako agentúru SITA informovala tlačová tajomníčka Slovenskej filharmónie Martina Tolstova, koncert pre sólo harfu zaznie v interpretácii Kataríny Turnerovej. Popredná slovenská harfistka študovala hru na harfe na žilinskom konzervatóriu a na Akadémii múzických umení v Prahe. Od roku 1995 je sólo harfistkou v orchestri Slovenská filharmónia. Aktívne sa venuje sólovej a komornej hre.


Turnerová zahrá Koncert pre harfu a orchester e mol op. 182 od nemeckého skladateľa, žiaka Felixa Mendelssohna Bartholdyho, Carla Reineckeho. Koncert doplnia Detské hry od Georgesa Bizeta, dve symfonické básne Antonína Dvořáka na motívy balád Karla Jaromíra Erbena, Vodník op. 107 a Polednice op. 108 a symfonická kompozícia Anatolija Ľadova Baba Jaga op. 56.


Spevácke teleso filharmónie, Slovenský filharmonický zbor pozýva v piatok 17. februára o 19:00 do bratislavskej Reduty na á cappella koncert pod taktovkou zbormajstra Jozefa Chabroňa. Na programe sú diela troch autorov, Valentina Silvestrova, Petra Fialu a Iris Szeghy. So zborom vystúpia traja sólisti - husľový virtuóz Juraj Čižmarovič, sopranistka Eva Šušková a členka Slovenského filharmonického zboru, altistka Helena Oborníková. Publikum si vypočuje Štyri nokturná pre miešaný zbor a altové sólo od Petra Fialu, skladbu Diptychon od Valentina Silvestrova a dielo Stabat mater pre soprán, tri miešané zbory a sólové husle od Iris Szeghy. S podobným á cappella programom sa Slovenský filharmonický zbor predstaví v nedeľu 19. februára v Brne.


Na piatkový koncert sa vzťahuje akcia na vstupenky a každý, kto si kúpi jeden lístok, má druhý zadarmo. Zľavu na druhý lístok možno využiť iba pri kúpe vstupeniek v pokladni Slovenskej filharmónie v jej sídelnej budove, v Redute. Viac o programe koncertov možno nájsť na webstránke https://www.filharmonia.sk.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies