Slovenská ekonomika má rásť vyše trojpercentným tempom

NETKY.SK • 24 Február 2017, 14:48 • 2 min
Slovenská ekonomika má rásť vyše trojpercentným tempom

BRATISLAVA - Prognózy bankových analytikov týkajúce sa vývoja slovenskej ekonomiky zostávajú stabilné.

slovakia

left justify in out

Podľa najnovšieho februárového kola prieskumu Národnej banky Slovenska medzi analytikmi komerčných bánk by totiž hrubý domáci produkt Slovenska mal v tomto roku stúpnuť o 3,2 %. Ich odhady sa tak oproti januáru nezmenili. Oproti vlaňajšku, kedy podľa rýchleho odhadu Štatistického úradu SR hospodársky rast dosiahol 3,3 %, by to znamenalo iba mierne spomalenie.

Podobne sa výraznejšie nemenia ani odhady analytikov komerčných bánk o vývoji spotrebiteľských cien. Oproti januáru len mierne navýšili očakávanú úroveň koncoročnej harmonizovanej inflácie v tomto roku o 0,1 percentuálneho bodu na 1,5 %. Odhad koncoročnej inflácie podľa národného indexu spotrebiteľských cien ponechávajú oproti januáru bez zmeny na úrovni 1,4 %. Každopádne by tak rok 2017 mal byť po troch bezinflačných rokoch prvým, v ktorom celkovo ceny porastú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies