Slovenská dvadsiatka absolvuje kemp a dva zápasy v Grécku. Hapal: "Chceme uspieť"

NETKY.SK • 5 Január 2018, 14:15 • 2 min
Slovenská dvadsiatka absolvuje kemp a dva zápasy v Grécku. Hapal: "Chceme uspieť"

BRATISLAVA - Slovenská futbalová reprezentácia do 20 rokov odohrá na budúci týždeň dva prípravné zápasy s Gréckom (9. a 11. januára o 15.00 SEČ v Aténach). Mužstvo vedené trénerom Pavlom Hapalom sa vo štvrtok zišlo na zraze v Bratislave a už na druhý deň odletelo "pod Akropolu" na tréningový kemp vyplnený spomínanými zápasmi s domácimi rovesníkmi.

slovakia

left justify in out

V porovnaní s pôvodnou nomináciu chýba v kádri Péter Varga z maďarského FC Gyirmót, nahradil ho obranca FC Nitra Martin Macho. V podvečer sa hráči stretli s realizačným tímom na krátkom mítingu, trénerom sa hlásila v stanovenom čase dvadsiatka nominovaných hráčov, dvojica Michal Tomič (Sampdoria Janov) a Jozef Pastorek (Aston Villa) sa pripojila k mužstvu v neskorších večerných hodinách.

 

"Čakajú nás dva prípravné zápasy v Grécku, chceli by sme uspieť a uspieť znamená zvíťaziť. Čo sa týka zloženia mužstva, to naznačia až samotné tréningy v rámci kempu, budeme tiež pozorne sledovať zdravotný stav hráčov a ich formu. Do úvahy treba vziať tiež fakt, že dva zápasy odohráme v priebehu troch dní a preto bude treba rozumne rozložiť sily a predísť zraneniam," citoval oficiálny web SFZ slová Hapala.

 

Káder tvoria mladí hráči so skúsenosťami z najvyššej domácej súťaže, mnohí s bohatými skúsenosťami z mladších reprezentačných mládežníckych výberov. "Sú tu hráči, ktorí sú v hľadáčiku už aktuálneho výberu do 21 rokov, väčšinu tímu však tvoria hráči ročníka 1999, ktorý hrá kvalifikáciu do 19 rokov. Chlapcom sa núka šanca ukázať sa v dobrom svetle, osobne si myslím, že každý z nich má predpoklady neskôr sa do tímu do 21 rokov dostať," poznamenal Hapal.

 

Nominácia SR na tréningový kemp a dva prípravné zápasy s Gréckom (zdroj: www.futbalsfz.sk):

 

brankári: Martin Vantruba (FC Spartak Trnava), Frederik Valach (ŠK Slovan Bratislava), Adrián Slančík (1. FC Tatran Prešov)

 

hráči do poľa: Kristián Vallo (MŠK Žilina), Vladimír Majdan (MŠK Žilina), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Matej Oravec (FC Spartak Trnava), Samuel Kozlovský (ŠK Slovan Bratislava), Matej Grešák (1. FC Tatran Prešov), Jakub Sedláček (FK Železiarne Podbrezová), Dominik Špiriak (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Bednár (MFK Zemplín Michalovce), Milan Kvocera (AS Trenčín), Marek Fábry (FC Nitra), Kristián Flak (AC Sparta Praha), Martin Macho (FC Nitra), Michal Tomič (Sampdoria Janov), Filip Vaško (Udinese Calcio), Denis Baumgartner (Livorno Calcio), Martin Gamboš (TSV 1860 Mníchov), Martin Adamec (SKN St. Pölten), Jozef Pastorek (Aston Villa FC)

 

realizačný tím:

 

tréner: Pavel Hapal

asistent: Oto Brunegraf

tréner brankárov: Miroslav König

kondičný tréner: Peter Boďo

lekár: Zsolt Fegyveres

fyzioterapeut: Martin Nozdrovický

masér: Juraj Ludik

kustód: Patrik Fedor

technický vedúci: Jakub Kojnok

pozorovateľ: Milan Malatinský

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona