Slovenská dvadsaťjednotka začala prehrou v Slucku, Hapal: Prehral lepší

NETKY.SK • 7 September 2015, 14:16 • 2 min
Slovenská dvadsaťjednotka začala prehrou v Slucku, Hapal: Prehral lepší

BRATISLAVA - Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov vstúpila do kvalifikácie ME 2017 v Poľsku prehrou v bieloruskom Slucku s domácimi rovesníkmi 0:1. Pre českého trénera Pavla Hapala to bola prvá prehra na lavičke jeho tímu a prišla v najmenej vhodnej chvíli.

slovakia

left justify in out

SR 21 bojuje o postup v 8. kvalifikačnej skupine, v ktorej má za súperov okrem Bieloruska aj Holandsko, Turecko a Cyprus. Istý postup majú víťazi deviatich kvalifikačných skupín, štyri najlepšie tímy na druhých miestach (podľa výsledkov s tímami na 1., 3.-5. mieste) budú o zvyšné dve miestenky bojovať v baráži.

SR 21 tak vstúpila do jej dvanástej kvalifikácie neúspešne. Doposiaľ na finálový turnaj ME tejto vekovej kategórie postúpil len tím Dušana Radolského v roku 2000 ako organizátor (konečné 4. miesto a postup na OH do Sydney - pozn. red.), posledné dva pokusy pod vedením Ivana Galáda sa skončili v baráži na štíte "Oranjes" a Talianska.

 

V Slucku boli Slováci častejšie pri lopte, vytvorili si šance, ale neboli efektívni. Bielorusi mali dve čisté šance a jednu využili ešte v prvom polčase vďaka Jaroslavovi Jarockému. Strela Jaroslava Mihalíka trafila žrď, v závere nedokopol do siete loptu debutant Tomáš Vestenický. Tréner Hapal neskrýval po súboji sklamanie. "Samozrejme, sme sklamaní. Boli sme lepším mužstvom a vytvorili sme si dostatok príležitostí, ale boli sme absolútne sterilní a bez streleného gólu nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Súper bojoval od prvej minúty do poslednej a zdolal nás dvoma situáciami a prakticky prvou strelou na bránu," povedal Hapal pre oficiálny web SFZ.

 

Slabá efektivita bola tŕňom v oku aj stredopoliarovi Albertovi Rusnákovi z holandského Groningenu: "Tento zápas sme nezvládli, prehrali sme zápas, ktorý je dôležitý pre vstup do kvalifikácie. Mali sme prevahu, vytvorili sme si šance, ale nestrelili sme gól a to rozhodlo. Po góle nasledovala z bieloruskej strany stopercentná defenzíva, bez záujmu hrať, takže bolo ťažké sa presadiť. My sme neboli dostatočne dobrí vo finálnej fáze. Keď nedokážeme streliť gól, nemôžeme pomýšľať na víťazstvo."

 

Do konca kalendárneho roka čakajú "dvadsťjednotku" po Bielorusku ešte tri kvalifikačné duely - 8. októbra doma s Cyprom, 11. októbra v Holandsku a 17. novembra domáca odveta s Holandskom.

Tabuľka:

1. Holandsko 1 1 0 0 4:0 3

2. Bielorusko 1 1 0 0 1:0 3

3. Turecko 0 0 0 0 0:0 0

4. Slovensko 1 0 0 1 0:1 0

5. Cyprus 1 0 0 1 0:4 0

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies