Slovenská dvadsaťjednotka prehrala v príprave vo Švédsku 0:1

NETKY.SK • 10 Jún 2014, 07:40 • 2 min
Slovenská dvadsaťjednotka prehrala v príprave vo Švédsku 0:1

TRELLEBORG - Slovenskí futbalisti do 21 rokov prehrali v pondelok v prípravnom stretnutí so švédskymi rovesníkmi 0:1. O triumfe mladých hráčov "Tre kronor" rozhodol na štadióne v Trelleborgu už v prvom polčase útočník IFK Norrköping Isaac Kiese Thelin.

slovakia

left justify in out

Slovenská "dvadsaťjednotka" odohrala v tomto kalendárnom roku zatiaľ päť prípravných zápasov. Vo februári prehrala s portugalskou "dvadsiatkou" 0:2 a v marci remizovala 4:4 s tímom Turecka do 23 rokov. Až potom sa zverenci trénera Ivana Galáda tešili z víťazstva, keď zdolali českú "dvadsaťjednotku" 3:1 a anglický výber do 23 rokov (1:0). Najbližšie nastúpia mladí Slováci 4. septembra v Senci na zápas kvalifikácie ME 2015 proti Škótsku.
      
Prípravný zápas hráčov do 21 rokov:
Švédsko - Slovensko 1:0 (1:0)
Gól: 38. Thelin. ŽK: Lewicki. Rozhodovali: Maae - Rasmussen, Sabic (všetci Dán.), 1015 divákov.

 

Zostavy a striedania 
Švédsko: Linde - Krafth (85. Ssewankambo), Baffo (71. Johansson), Holmen, Augustinsson - Peterson (46. Bärkroth), Blomqvist (72. Olsson), Lewicki, Tibbling (61. Moenza) - Khalili, Thelin (85. Frick)

Slovensko: Le Giang - Mihálik (46. Pauschek), Škriniar, Hudák, Mazáň (86. Habánek) - Lobotka (56. Oršula), Lásik (83. Špalek) - Schranz (76. Haraslín), Škvarka, Malec (56. Šmehýl) - Zreľák
     

 /zdroj: SFZ/

Na štadióne v Trelleborgu dlho dominovali osobné súboje v strede pola a tak sa hralo väčšinou medzi šestnástkami bez gólových šancí. Slováci neboli horším tímom, dokonca mali v prvom polčase aj viac štandardných situácii, ale vo finálnej fáze boli bezzubí. Švédi neboli o nič kreatívnejší, ale dokázali využiť jedno zaváhanie hostí. V 38. minúte po kolmej akcii do šestnástky prišiel strieľaný center z pravej strany a nepokrytý Thelin zblízka bez problémov skóroval. Slováci takmer vzápätí odpovedali, ale z krátkeho tlaku vyťažili len strelecké príležitosti.

 

Obraz hry sa výraznejšie nezmenil ani v druhom dejstve, hoci Švédi mali častejšie loptu na kopačkách. V 63. minúte sa však do šestnástky vrútil Schranz, no domáci mu v poslednom momente vypichli loptu. Hostia vystupňovali svoju aktivitu a vysunuli vyššie napadanie, ale bez žiadaného efektu. Naopak, Švédi napriek striedaniu hrali kompaktne a vzadu v podstate bez chyby. Aj tak mohli hostia vyrovnať, keď striedajúci Haraslín zachytil v 87. minúte  rozohrávku domácich, ale sám zoči-voči švédskemu brankárovi mieril tesne vedľa žrde. Slovákom sa tak už nepodarilo vyrovnať, hoci remíza by svedčala viac tomuto zápasu.

 

Povedali po zápase:
Norbert Hrnčár, asistent trénera SR "21": "Vyrovnaný zápas. Domáci v podstate využili naše jedno zaváhanie a my sme naopak nepremenili ani jednu z troch šancí. Väčšinou sa hralo medzi šestnástkami a na našom hernom prejave sa prejavili viaceré vynútené zmeny v nominácii. Napriek tomu nám táto generálka na septembrovú kvalifikáciu so Škótskom ukázala, s ktorými hráčmi môžme počítať a s ktorými menej."
      

Ivan Galád, tréner SR "21" (zdroj: SFZ): "Zápas nám ukázal reálne možnosti výberu, s ktorým sme do Švédska pricestovali. Od úspešnejšieho výsledku nás delila veľká šanca Lukáša Haraslína. Som rád, že sme mohli tento zápas odohrať. Ukázal mi, s ktorými hráčmi môžeme počítať v septembri a s ktorými nie."
      

Patrik Le Giang, brankár SR "21" (zdroj: SFZ): "Súper mal jednu šancu ktorú využil, my sme ich mali viac, no nepodarilo sa nám skórovať. Mrzí najmä tá v závere zápasu, mohli sme cestovať domov spokojnejší."
      

Milan Škriniar, obranca SR "21" (zdroj: SFZ): "Bol to zápas o jednom góle, súper svoju príležitosť premenil, my sme neskórovali z väčšieho počtu príležitostí ani raz. Bohužiaľ, zápas sme nezvládli výsledkovo."
      

Lukáš Haraslín, útočník SR "21" (zdroj: SFZ): "Nepremenená šanca za stavu 0:1 mrzí, chcel som naplniť dôveru trénera a streliť alebo vypracovať gól. Snažil som sa to dať okolo brankára, pokus nevyšiel, mrzí ma to."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies