Slovenská dvadsaťjednotka prehrala s izraelskými rovesníkmi

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 10:49 • 2 min
Slovenská dvadsaťjednotka prehrala s izraelskými rovesníkmi

HAIFA - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v stredajšom medzištátnom prípravnom stretnutí s izraelskými rovesníkmi v Haife tesne 0:1. O jediný presný zásah sa postaral v 8. min 21-ročný útočník Maccabi Haifa Alon Turgeman. Pre obidva výbery to bola generálka na júnové súťažné vystúpenia.

slovakia

left justify in out

Pre zverencov trénera Ivana Galáda bol spomenutý zápas previerkou pred blížiacim sa začiatkom nového kvalifikačného cyklu o postup na ME 2015 do Česka: slovenská "dvadsaťjednotka" začne účinkovanie v 3. skupine tejto eliminácie 11. júna na luxemburskej pôde. Pre "staršie" mužstvo Izraela bol súboj so SR "21" testom na záverečný turnaj majstrovstiev Európy, ktorý sami organizujú. 


Izrael "21" - Slovensko "21" 1:0 (1:0) 
Gól: 8. Turgeman, ŽK: 59. Paur, 90. Gyömbér (obaja SR), rozhodovali: Vasilis (Cypr.) - Bornstein, Yarkoni (obaja Izr.) 

Zostavy: 
Izrael "21": Kleyman - Davidzada, Ben Harish, Gotlib, Verta, Golsa, Biton, Kabha, Sallalich, Kriaf, Turgeman 
Slovensko "21": Rusov - Schranz (69. Szabo), Gyömbér, M. Janec (52. Bartek), Ambra, Paur, Hrošovský (69. Kochan), J. Dzúrik (78. Hudák), Lalkovič, Vojtuš (46. F. Oršula), K. Mészáros (46. Škvarka) 

Hlas (zdroj RTVS): 
Ivan Galád (tréner SR "21"): "Bol to užitočný zápas, naši chlapci sa snažili urobiť dobré meno slovenskému futbalu. Aj napriek absenciám, ktoré sme zaregistrovali, podali dobrý výkon. Myslím si, že keď spravíme ešte pár krokov ku kvalite, môžeme byť úspešný tím. Podľa mňa sa mužstvo prezentovalo organizovanou hrou a o tri roky staršiemu súperovi bolo veľmi dôstojným súperom. V závere sme boli blízko k remíze, škoda, že sa nám nepodarilo vyrovnať. Sme v štádiu prípravy na kvalifikáciu a verím, že toto je to, čo sme potrebovali - odohrať zápas s kvalitným súperom."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona