Slovenská cestovka ponúka netradičný zážitok: Medveďa hnedého môžete sledovať vo voľnej prírode

NETKY.SK • 13 September 2017, 13:11 • 2 min
Slovenská cestovka ponúka netradičný zážitok: Medveďa hnedého môžete sledovať vo voľnej prírode

Slovenská cestovná kancelária ponúka možnosť pozorovať voľne žijúce medvede hnedé priamo v ich prirodzenom prostredí v Tatrách.

slovakia

left justify in out

Aj na Slovensku už máme svoje safari. V Tatranskom národnom parku môže odteraz každý záujemca sledovať život medveďa hnedého. Tento adrenalínový zážitok sprostredkúva mladá cestovná kancelária, ktorá sa už dlhší čas zameriava na pozorovanie zvierat v divej prírode. V minulosti ste takto mohli sledovať napríklad sovy.

 

Vo Vysokých Tatrách je výskyt medveďa najväčší. Ak máte podozrenie, že takáto aktivita môže zvieratá vyrušovať a stresovať, neobávajte sa. Záujemcovia k nim nebudú pristupovať príliš blízko, zachová sa odstup 700-1500 metrov. Prebiehať bude buď v skorých ranných hodinách alebo naopak podvečer, kedy je pravdepodobnosť stretnutia našej najväčšej šelmy vysoká.

 

Cestovka poskytne každému klientovi kvalitný ďalekohľad, a tak bude možné medveďov pozorovať aj z väčšej vzdialenosti, ktorá by mala byť úplne bezpečná. Pozorovanie sa zároveň uskutoční vždy len z turistických chodníkov, aby sa nenarušoval pokoj voľne žijúcich zvierat. Dobrodruhovia tak budú musieť absolvovať stredne náročnú túru dlhú maximálne 16 kilometrov.

 

Takýto zážitok si so sprievodcom môžete dopriať aj individuálne, no najvyhľadávanejšie sú poldenné skupinové pozorovania, v rámci ktorých sprievodca predstavuje aj širšie súvislosti týkajúce sa tatranskej prírody.

 

Napriek tomu, že sa projekt nestretol s veľkým pochopením verejnosti, vedenie TANAPu proti nemu nič nemá. „Aj my organizujeme podobné aktivity najmä pre zahraničných turistov. Ak sa to robí z turistického chodníka, je to absolútne bezpečné. Medvede sa im vyhýbajú, lebo cítia človeka,“ vyjadril sa riaditeľ správy TANAP-u Pavol Majko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona