Slovenská Božena mieri do Nigérie a Bangladéša

NETKY.SK • 18 Máj 2015, 10:27 • 2 min
Slovenská Božena mieri do Nigérie a Bangladéša

KRUPINA - Slovenský výrobca odmínovacej techniky WAY INDUSTRIES naďalej expanduje na trhoch Afriky a Ázie. Začiatkom tohto mesiaca podpísala spoločnosť kontrakt na dodávku piatich odmínovačov Božena do Nigérie. Nadviazala tak na minuloročné dodávky do Indonézie.

slovakia

left justify in out

 "Aktuálne nám boli doručené výsledky tendra v Bangladéši, v ktorom slovenská Božena taktiež uspela. Momentálne analyzujeme detaily tohto výberového konania," povedal pre TASR generálny riaditeľ spoločnosti WAY INDUSTRIES, a. s., Bohuslav Lipovský.

 

Okrem klasických dodávok odmínovacích zariadení sa slovenskí strojári zameriavajú aj na poradenstvo a školenia vojakov. "Náš expertný tím sa nedávno vrátil z Golanských výšin, kde zabezpečujeme celý systém odmínovania na kľúč. Okrem projekčných prác poskytujeme tiež konzultácie či vzdelávanie," vysvetlil Lipovský.

 

Krupinská spoločnosť sa podľa jeho slov snaží oslovovať potenciálnych partnerov nielen z rozvojových krajín. Príkladom sú americké vzdušné ozbrojené sily. "V prípade americkej armády máme podpísané zmluvy, dostali sme platby a v ešte v tomto mesiaci príde k expedícii tovaru. Som rád, že po stabilizácii vlastníckych vzťahov sa nám výrazne darí nadväzovať obchodné kontakty a taktiež sme získali dôveru financujúcich bánk," dodal Lipovský.

 

Spoločnosť WAY INDUSTRIES vznikla v roku 2009, pričom pokračuje v Krupine vo výrobnom programe stavebnej a odmínovacej techniky. Výrobné portfólio tvoria predovšetkým šmykom riadené nakladače, odmínovacie a bezpečnostné systémy. Takmer 94 percent celkovej produkcie smeruje na export. Spoločnosť medziročne zvýšila predaj svojich výrobkov o 38,8 percenta. Tržby spoločnosti za rok 2014 podľa predbežných výsledkov dosiahli 19,3 milióna eur, pričom v roku 2013 predstavovali 13,9 milióna eur. WAY INDUSTRIES zamestnáva zhruba 200 pracovníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies