Slovenská akadémia vied láka nových vedcov na finančné prostriedky do výšky 160-tisíc eur ročne

NETKY.SK • 26 Apríl 2021, 11:22 • 2 min
Slovenská akadémia vied láka nových vedcov na  finančné prostriedky do výšky 160-tisíc eur ročne

Slovenská akadémia vied chce na svoje pracoviská pritiahnuť novú generáciu kvalitných vedeckých lídrov. Pri tejto príležitosti dnes spustila nový mobilitný program IMPULZ.

slovakia

left justify in out

 Ako v tlačovej správe priblížila hovorkyňa SAV Katarína Gáliková, medzinárodne uznávaní vedci a vysoko talentovaní mladí výskumníci tak na pracoviskách SAV dostanú príležitosť realizovať svoje vedecké zámery za podmienok blížiacich sa prestížnemu európskemu grantu. Motivovať ich má aj možnosť čerpať finančné prostriedky do výšky až 160-tisíc eur ročne.

 

img


„IMPULZ je nevyhnutný a veľmi dôležitý program Slovenskej akadémie vied, ktorý nám má pomôcť vyhľadať nových mladých lídrov vedeckých tímov, ktorí dokážu prísť s novými témami, ktoré sú na hranici poznania. Ďalším cieľom programu je, aby títo mladí lídri boli úspešnejší pri písaní projektov Európskej rady pre výskum (ERC),“ povedal predseda SAV Pavol Šajgalík.

 

Mohlo by ťa zaujímať: Na ISS mieri loď Crew Dragon so štyrmi astronautmi


Prihlásené projekty bude posudzovať medzinárodný panel hodnotiteľov, ktorému bude predsedať uznávaný vedec Vladimír Šucha. Projekty budú trvať päť rokov a úspešní uchádzači budú môcť čerpať granty vo výške od 60-tisíc do 160-tisíc eur ročne. „Vedci budú môcť financovať cestovné náklady, náklady na materiál, výskumnú infraštruktúru, publikačné náklady vrátane otvoreného prístupu a tiež mzdové náklady,“ povedala vedúca Odboru vedy a výskumu Úradu SAV Zuzana Hrabovská. Výzva programu Impulz bude otvorená do 30. júna.

 

Všetky potrebné informácie, ako aj kompletné znenie výzvy nájdu záujemkyne a záujemcovia na tomto odkaze. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies