Slovenská a arménska ekonomická univerzita chcú zintenzívniť spoluprácu

NETKY.SK • 18 November 2016, 18:21 • 2 min
Slovenská a arménska ekonomická univerzita chcú zintenzívniť spoluprácu

BRATISLAVA/JEREVAN - Minister školstva SR Peter Plavčan rokoval v Jerevane s rektorom Arménskej štátnej ekonomickej univerzity Korjunom Atojanom. Na stretnutí sa zhodli na tom, že existuje veľa možností prehĺbenia spolupráce s Ekonomickou univerzitou v Bratislave. Na svojej webovej stránke o tom informuje ministerstvo školstva SR.

slovakia

left justify in out

"Tieto dve univerzity podpísali už v roku 2012 memorandum o spolupráci a v súčasnosti chcú kontakty po personálnych výmenách zintenzívniť," uvádza daný rezort.


Plavčan tlmočil v Jerevane zámer vedenia Ekonomickej univerzity v Bratislave obnoviť a zintenzívniť vzájomné kontakty. "Obe strany vidia priestor na spoluprácu v oblasti výmeny študentov, učiteľov a vedeckých pracovníkov," priblížilo ministerstvo s tým, že univerzity by mali začať spolupracovať aj na spoločných výskumných programoch a prediskutovali aj tému spoločných študijných programov.


Plavčan ako predstaviteľ predsedajúcej krajiny v Rade EÚ odštartoval vo štvrtok v arménskom Jerevane 8. ročník neformálneho ministerského dialógu o Východnom partnerstve za účasti ministrov krajín EÚ, eurokomisára pre výskum, vedu a inovácie Carlosa Moedasa a eurokomisára pre európsku susedskú politiku a rokovania o rozširovaní Johannesa Hahna.


"Cieľom neformálneho dialógu bolo poskytnúť priestor na diskusiu o výskume a inováciách pre relevantných stakeholderov z partnerských krajín a krajín EÚ," priblížilo ministerstvo školstva.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies