Slovenská "21" zdolala Česko v prípravnom zápase v Senci

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 19:05 • 2 min
Slovenská "21" zdolala Česko v prípravnom zápase v Senci

SENEC - Slovenskí futbalisti do 21 rokov zvíťazili v stredajšom prípravnom zápase v Senci nad českými rovesníkmi 3:1.

slovakia

left justify in out

Dva góly Slovákov dal útočník MFK Ružomberok Adam Zreľák, ktorý ešte aj asistoval pri prvom presnom zásahu Michala Švkarku. Zverenci trénera Ivana Galáda tak dokázali nad českou dvadsaťjednotkou zvíťaziť po dvoch prehrách a jednej remíze v predchádzajúcich vzájomných prípravných stretnutiach.

     

prípravný zápas hráčov do 21 rokov:
     

Slovensko - Česko 3:1 (1:0)
     

Góly: 48. a 83. Zreľák, 5. Škvarka - 52. Trávník. Rozhodoval: Hameter (Rak.), ŽK: Pintér, Škvarka, Pauschek - Hrubý, Nerad, 925 divákov.
     

zostavy a striedania:
     

SR "21": Rusov - Pauschek, Niňaj, Pintér (46. Hudák), Vrablec - Lásik (80. Mészaros), Hrošovský (51. Malec) - Schranz (65. Lobotka), Škvarka, Chrien (46. Lalkovič) - Zreľák (85. Kochan)
     

ČR "21": Zima - Holeš, Vraštil, Kaša, Končal - Nerad (75. Linhart), Čermák, Hrubý (79. Hýbl), Shejbal (64. Ševčík) - Trávník, Stratil

     

Slováci výborne vstúpili do zápasu pri Slnečných jazerách. Už v 5. minúte akciu po pravej strane rozbehol Pauschek, na kolmicu si nabehol Zreľák, ktorý poslal v šestnástke spätnú prihrávku na Škvarku a ten umiestnenou strelou otvoril skóre. Galádovci hrali síce prvý polčas proti vetru, ale boli aktívnejší. Po centri z ľavej strany pohrozil prudkou hlavičkou Pauschek, na druhej strane využil silu vetra brankár Zima, ktorý výkopom takmer prekvapil Rusova. Česi mali šancu po polhodine hry, ale Čermákov priamy kop mieril tesne nad brvno. V závere prvého polčasu krásne pätičkou Stratil vysunul Trávníka, ale ten súboj zoči-voči s Rusovom prehral.
     

Krátko po zmene strán si na kolmú prihrávku zo stredu ihriska nabehol vynikajúco hrajúci Zreľák a z gólovej parkety obstrelil brankára Zimu. Česi sa však nevzdali. V 52. minúte si na center Stratila na druhej žrdi najlepšie vyskočil Trávník a znížil. Po hodine hry Rusov s istotou zneškodnil strelu Stratila vo vnútri šestnástky, na druhej strane Lásikov projektil kryl český gólman. Slováci v ďalších minútach dlho nedokázali využiť výhodu vetra. Naopak, na lopte začali dominovať českí mladíci, pričom Končalovu krížnu strelu z uhla vytlačil Rusov na rohový kop. Lenže v 83. minúte vybojoval loptu Lalkovič, posunul ju Malecovi, ktorého prihrávku z hranice šestnástky poslal bez prípravy do siete Zreľák a uzavrel gólový účet zápasu.

     

prehľad vzájommných zápasov SR "21" - ČR "21" pod vedením trénerov Ivana Galáda a Jakuba Dovalila
27. apríla 2011: Česko - Slovensko 2:2 (1:0)
25. apríla 2012: Slovensko - Česko 1:2 (0:1)
25. apríla 2013: Česko - Slovensko 1:0 (1:0)
14. apríla 2014: Slovensko - Česko 3:1 (1:0)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies