Slovenská 21-ka zvládla náročnú gruzínsku prekážku

NETKY.SK • 18 November 2013, 15:47 • 2 min
Slovenská 21-ka zvládla náročnú gruzínsku prekážku

GORI - Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov zvíťazili 3:1 (1:1) nad gruzínskymi rovesníkmi v pondelkovom stretnutí v Gori v rámci kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy 2015 hráčov tejto vekovej kategórie do Česka a výrazne si priblížili účasť v baráži o účasť na kontinentálnom šampionáte.

slovakia

left justify in out

Do play-off sa kvalifikujú víťazi desiatich základných kvalifikačných skupín a štyri najlepšie tímy z druhých miest (resp. krajiny s najúspešnejšou bilanciou s 1., 3., 4. a 5. tímom "vlastnej" skupiny), z ktorých sa následne vyžrebuje sedem dvojíc. Úspešnejší z dvojzápasovej baráže si zabezpečia miestenku na ME 2015 tejto vekovej kategórie, organizátor z Česka má istú účasť. Slováci sú na čele 3. skupiny, pred druhými Holanďanmi majú trojbodový náskok, ale odohrali o dva zápasy viac.

"Už pred časom som povedal, že po jeseni budeme na prvom mieste. Podarilo sa nám to, takže som veľmi rád. Budeme naďalej pracovať s chlapcami tak, aby sme tam zostali aj po záverečnom zápase. Ďalšou ambíciou je, aby si ľudia na Slovensku všimli tento kvalitný výsledok. Poslaním je, aby ľudia boli šťastní z našej práce," vyhlásil po dueli v gruzínskom Gori tréner slovenskej "dvadsaťjednotky" Ivan Galád. Funkcionári domáceho zväzu pripravili jeho zverencom náročné podmienky. "Zápas nebol od začiatku úplne podľa našich predstáv. Aj pred ním nám domáci robili rôzne prieky, napríklad autobus pre nás prišiel neskôr, ako mal. Zostali sme koncentrovaní a splnili sme cieľ. Na ihrisku sme dokázali, že sme lepší," doplnil 50-ročný rodák z Krupiny Galád.

Mladí Slováci absolvujú nasledujúce stretnutie v kvalifikácii až 4. septembra budúceho roka, keď nastúpia doma proti Škótom, o štyri dni neskôr uzavrú cyklus duelom v Holandsku. Od účasti v baráži ich môže pripraviť len nepriaznivá zhoda okolností, či už prehry v oboch zvyšných súbojoch v kombinácii s priaznivými výsledkami Škótov a Holanďanov alebo umiestnenie na horšom ako štvrtom mieste v tabuľke druhých tímov. "Sme veľmi šťastní, že sme v Gruzínsku získali tri body. Týmto víťazstvom sme si priblížili postup do baráže. Rozhodne sme spokojní, že sme po jeseni na čele poradia. My sme mali na začiatku pár šancí, ale nepodarilo sa nám skórovať. Inkasovali sme strelou zo šestnástky, napriek tomu, že sme sa na to pripravovali a aj tak sme si na to nedali pozor. Súper trafil presne k žrdi. Našťastie pre nás sme krátko potom vyrovnali," zhodnotil kapitán SR "21" a stopér talianskej Catanie Calcio Norbert Gyömbér.

Pred Slovákov sa už nedostanú Gruzínci ani Luxemburčania, v oboch konfrontáciách s týmito súpermi boli totiž úspešní zverenci Ivana Galáda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona