Slovenská 20-ka podľahla Rusku, Bokroš: Pokazili sme si to záverom

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 07:48 • 2 min
Slovenská 20-ka podľahla Rusku, Bokroš: Pokazili sme si to záverom

BRATISLAVA - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov vstúpili do Turnaja štyroch krajín v Bratislave neúspešne, keď vo štvrtok prehrali s rovesníkmi z Ruska 1:4.

slovakia

left justify in out

Jediný gól domáceho tímu strelil v 15. minúte útočník Dukly Trenčín Dominik Briestenský. Druhý zápas odohrá novotvoriaca sa "dvadsiatka" v piatok proti Fínsku (17.00) a účinkovanie na podujatí uzavrie sobotňajším duelom s Českom (14.00).

 

Zverenci trénera Ernesta Bokroša prehrávali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu od 13. minúty po góle Železkova, dokázali však naň rýchlo reagovať, keď už o 80 sekúnd vyrovnal na 1:1 Briestenský. V ďalšom priebehu tretiny si domáci hráči aktivitou vypýtali fauly, no nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek, vrátane skrátenej hry 5 na 3. V druhom dejstve za to pykali, keď zbornú opätovne dostal do vedenia Kurakin. Rusi mali aj v tretej tretine korčuliarsky a kombinačne navrch a v 49. minúte poistil ich náskok Svetlakov, ktorý tvrdou strelou prepálil Škorvánka v slovenskej bránke. Hráči s dvojkrížom na prsiach už nedokázali nájsť odpoveď, naopak súper víťazstvo ešte prikrášlil gólom Železkova.

 

Turnaj štyroch krajín v Bratislave:

Slovensko "20" – Rusko "20" 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)

Góly: 15. Briestenský (Kyčák) – 13. Železkov (Chajrullin), 26. Kurakin (Kuznecov, Protapovič), 49. Svetlakov (Vovčenko, Pilipenko), 58. Železkov (Ždachin). Rozhodovali: Jonák, D. Konc – Výleta, Stanzel (všetci SR), vylúčení: 5:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, 400 divákov.

Zostava SR "20": Škorvánek – Kyčák, Moravčík, Romančík, Mendrej, Ivanič, Maier, Meliško, Kuzmín – Briestenský, Sukeľ, Hrušík - Berák, Halama, Klenko - Michalek, Surový, Špankovič - Huňa, Holešinský, Paločko

 

Hlasy po zápase:

Ernest Bokroš, tréner SR: "Škoda toho výsledku. Pokazili sme si ho záverom, kde sme zbytočne nechali priestor ruským hokejistom, ktorí nám strelili dva góly. Výsledok 1:2 by viac zodpovedal vývoju hry. Z nášho pohľadu bola iba prvá tretina vyrovnanejšia, mohli sme po nej aj viesť. Od druhej tretiny sme začali ťahať za kratší koniec, prišli tam zbytočné vylúčenia a bolo to už obtiažne. Rusi už mali navrch. V ofenzíve sme si nedokázali vypracovať šance, ktoré by nás posunuli ku gólu. Jeden gól bol dnes na víťazstvo málo. Chlapci prišli z klubov a vidno, že každý si hrá to svoje, klubové. Chýba nám trochu organizácia hry, čo bolo vidno aj pri inkasovaných góloch. My sme však veľmi vďační za takýchto náročných súperov, ktorí nás preveria, je pre nás dôležité vidieť našich hráčov, ako obstoja na takejto medzinárodnej scéne."

 

Dominik Briestenský, autor jediného gólu SR: "Pri mojom góle Suky (Matúš Sukeľ, pozn. red.) vyhral buly v útočnom pásme na Kyčáka, ktorý vystrelil, zbehol som tam medzi súperových obrancov, puk sa odrazil ku mne na hokejku a zoči-voči brankárovi som mu ho umiestnil bekhendovým blafákom pod vyrážačku. V prvej tretine sme mali navrch, mali sme dať o gólik viac, škoda toho. Potom nás začal súper 'prehrávať', možno nás aj trochu opustili sily. Čakal som, že Rusi budú silní na puku, všetci vieme, že sú to dobrí korčuliari, záležalo iba na nás, ako sa so silným súperom vyrovnáme. Škoda tých dorážok a nepremenených presiloviek, bolo to tesné. Ak chceme byť zajtra úspešní, musíme najmä využívať šance."

 

Matúš Sukeľ, kapitán SR: "Stretnutie sme začali veľmi dobre. V prvej tretine sme dobre korčuľovali, Rusov sme prestrieľali a vytvorili si veľa šancí. Potom sa to otočilo, v druhej tretine sme začali viac faulovať, dostali sme Rusov do presiloviek a oni sa chopili hry. Začali nás točiť a vytvorili si tlak. Škoda, že sme v prvej polovici nestrelili viac gólov, bol by to iný zápas. Ak chceme byť v ďalších stretnutiach úspešní, nemôžeme robiť chyby v defenzíve a prepadávať vzadu, dnes sme dostali dva góly z ruských prečíslení."

 

ďalší štvrtkový výsledok:

Česko "20" – Fínsko "20" 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Góly: 16. Ollender, 28. Havlín – 18. Gymer, 27. Hintz, 47. Ruokonen

 

Zostávajúci program turnaja

piatok 10. apríla

Rusko – Česko (13.30)

Slovensko – Fínsko (17.00)

sobota 11. apríla

Rusko – Fínsko (10.30)

Slovensko – Česko (14.00)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona