Slovenky zdolali Nórky, tréner Bezděk: "Chceme vyhrať celý turnaj"

NETKY.SK • 8 November 2018, 20:49 • 2 min
Slovenky zdolali Nórky, tréner Bezděk: "Chceme vyhrať celý turnaj"

BUDAPEŠŤ - Slovenská hokejová reprezentácia žien zvíťazila v druhom zápase na Turnaji šiestich krajín v Budapešti nad Nórskom 2:1 po nájazdoch.

slovakia

left justify in out

Slovenky si pripísali druhú výhru na podujatí, keď stredu zdolali Francúzsko 3:2 po predĺžení. Zverenky trénera Jána Bezděka sa v piatok v treťom súboji stretnú s Čínou. Pre slovenské reprezentantky je turnaj v maďarskej metropole prvou previerkou v sezóne.

 

Výsledok:

 

Nórsko - Slovensko 1:2 pp a sn (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 17. Kruse Johansenová (Morsetová, Tendenesová) - 13. Čupková, rozh. nájazd Hlinková, vylúčení: 4:7, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

 

Zostava SR: Budajová – Čurmová, Ištocyová Tatiana, Kučerková, Šulíková, Faberová, Králiková – Honečková, Čupková, Maskaľová, Hlinková, Korenková, Košecká, Halušková, Trebulová, Ištocyová Lucia, Čorňáková, Suráková, Záborská.

 

Ján Bezděk, tréner (zdroj: hockeyslovakia.sk): "Prvá tretina nebola z našej strany optimálna, mali sme dosť vylúčených hráčok a Nórky nás prestrieľali. Hra nám trochu viazla, oproti prvému zápasu sme slabšie korčuľovali. V prestávke sme si niečo k tomu povedali, spolu s asistentom sme doplnili taktické pokyny a dievčatá ich začali napĺňať. Zlepšili korčuľovanie a hrali takticky na vysokej úrovni, čo podoprel aj veľmi dobrý výkon brankárky Budajovej. V tretej tretine zápas gradoval, šance sa striedali na oboch stranách. V predĺžení sme nevyužili presilovú hru štyroch proti trom, na druhej strane nás zachránila žŕdka krátko pred koncom. Nájazdy sú vždy lotéria. Budajová zatiahla roletu a Janka Hlinková pekným jednoduchým nájazdom rozhodla zápas. Keď už sme sa dostali do zápasu o 1. miesto, tak ho budeme chcieť vyhrať."

 

Ďalší program SR na Turnaji šiestich krajín v Budapešti:

 

9. novembra, 12.30 h Slovensko - Čína

10. novembra, 12.00 h A3 - B3, 15.30 h A2 - B2, 19.00 h A1 – B1



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona