Slovenky zdolali Moldavsko 4:0, Pakusza: Som spokojný

NETKY.SK • 27 Október 2015, 07:35 • 2 min
Slovenky zdolali Moldavsko 4:0, Pakusza: Som spokojný

SENEC - Slovenské futbalistky zdolali v pondelňajšom kvalifikačnom stretnutí o postup na ME 2017 Moldavsko presvedčivo 4:0. Do tabuľky 4. skupiny si pripísali prvé tri body a priebežne im v nej patrí 3. priečka za druhými Dánkami a vedúcimi Švédkami. Najbližšie sa zverenky trénera Zsolta Pakuszu predstavia 26. novembra proti Dánsku.

slovakia

left justify in out

V pondelňajšom dueli v NTC Senec mali Slovenky veľkú prevahu. V prvom polčase síce neskórovali, ale ten druhý im už patril ako herne, tak aj výsledkovo. Skóre duelu otvorila v 50. minúte Alexandra Bíróová. Jeho konečnú výsledkovú podobu následne domáce hráčky zveľadili v záverečnej desaťminútovke, keď sa postupne presadili Dana Fecková, Dominika Škorvánková ako aj Jana Vojteková z pokutového kopu. Na moldavskú bránu vyslali Slovenky v zápase až 17 striel.

 

kvalifikácia ME 2017 žien - 4. skupina

Slovensko - Moldavsko 4:0 (0:0)

Góly: 50. Bíróová, 81. Fecková, 85. Škorvánková, 87. Vojteková (z 11 m). Rozhodovala: Basimamovičová (Chorv.), ŽK: Munteanuová (Moldavsko), 315 divákov

zostava SR: Korenčiová - Haršányová, Matysová, Fischerová, Šušková - Bíróová, Odnrušová - Fecková, Škorvánková, Vojteková (90. Koleničková) - Hmírová

 

tabuľka 4. skupiny:

1. Švédsko 2 2 0 0 6:0 6

2. Dánsko 1 1 0 0 4:0 3

3. SLOVENSKO 2 1 0 1 4:2 3

4. Poľsko 2 1 0 1 2:3 3

5. Moldavsko 3 0 0 3 0:11 0

 

hlasy po zápase /zdroj: www. futbalsfz.sk/:

Zsolt Pakusza, tréner SR: "Taktika nám vychádzala aj v prvom polčase, tak ako v zápase v Poľsku, aj dnes sme si vypracovali veľa dobrých gólových príležitostí, výkon však poznačila nervozita. V kabíne bolo treba dievčatá upokojiť, vďaka hre súperiek sme mali na ihrisku dostatok priestoru a v druhej časti hry bol tím výrazne efektívnejší v koncovke. S konečným výsledkom 4:0 som spokojný."

 

Alexandra Bíróová, autorka prvého gólu SR: "Na gól sme si museli počkať, ale boli sme presvedčené, že súperky prekonáme. Zápasy proti Dánsku a Švédsku budú oveľa náročnejšie, budeme v nich musieť hrať zo zabezpečenej obrany. Teraz si však vychutnávame prvé tri body v kvalifikácii a dnešné víťazstvo."

 

Patrícia Hmírová, útočníčka SR: "Mali sme veľa príležitostí, góly prišli až v druhom polčase, keď sme hrali presnejšie a uvoľnenejšie. Do zápasu sme išli s cieľom vyhrať, čo sa podarilo."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona