Slovenky v Pohári federácie nastúpia proti Rusku definitívne bez Dominiky Cibulkovej!

NETKY.SK • 31 Január 2018, 11:24 • 2 min
Slovenky v Pohári federácie nastúpia proti Rusku definitívne bez Dominiky Cibulkovej!

BRATISLAVA - Kvarteto Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová, Viktória Kužmová, Karolína Schmiedlová figuruje v nominácii na stretnutie 1. kola 1. svetovej skupiny Pohára federácie proti Rusku.

slovakia

left justify in out

Duel sa uskutoční 10.-11. februára na tvrdom povrchu DecoColor v bratislavskom NTC. Rusko oznámi nomináciu v priebehu stredy.

 

Slovenky nastúpia bez Dominiky Cibulkovej, ktorá sa rozhodla koncentrovať na individuálny turnajový program.

 

Úvodné sobotňajšie dvojhry odštartujú o 15.30 h. V nedeľu od 15.00 sú na programe ďalšie dva single a záverečná štvorhra. Hlavným rozhodcom bude Talianka Maria Cristina Barbaranová, v úlohe empajrových arbitrov sa predstavia Švéd Louise Azemall Engzell a Francúz Alexandre Robein. Hrá sa s loptičkami značky Dunlop Fort All Court.

 

Vo fedcupovej histórii pôjde už o štvrtý vzájomný zápas oboch krajín, v troch predchádzajúcich boli úspešné Rusky. Doposiaľ posledný raz sa tímy stretli v semifinále svetovej skupiny v apríli 2013 v moskovskom Krylatskom. Slovenky viedli po úvodných dvojhrách 2:0, Rusky však zápas otočili. Rozhodujúci bod vybojovali vo štvorhre výborné deblistky Jekaterina Makarovová s Jelenou Vesninovou.

 

Slovenky prehrali vlani v apríli v baráži o svetovú skupinu na antuke v NTC s Holandskom 1:4 a nepostúpili medzi najlepšiu osmičku. Nádej zahrať si v roku 2018 medzi elitou definitívne zhasla na augustovom valnom zhromaždení ITF v Hočiminovom meste. Vo Vietname totiž neschválili návrh na rozšírenie svetovej skupiny z ôsmich na šestnásť tímov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies