Slovenky v dnešnom zápase proti Ruskám ťahali za kratší koniec

NETKY.SK • 29 August 2019, 17:01 • 2 min
Slovenky v dnešnom zápase proti Ruskám ťahali za kratší koniec

BRATISLAVA - Slovenské volejbalové reprezentantky prehrali vo štvrtkovom záverečnom vystúpení v D-skupine majstrovstiev Európy s Ruskami 0:3. V tabuľke obsadili tretie miesto a v nedeľňajšom osemfinále sa na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu stretnú s Taliankami alebo Belgičankami. Definitívnu odpoveď dá večerný duel Poľsko - Taliansko (20.30), ktorý určí poradie v B-skupine v Lodži.

slovakia

left justify in out

Favoritky z Ruska začali zostra päťbodovou šnúrou, potom sa síce presadili už aj Slovenky, ale dominanciu súperiek nezastavili. Rozdiel sa neustále zvyšoval a Rusky veľmi rýchlo viedli už 14:3. V ďalšom priebehu sa domáce hráčky zapisovali na ukazovateľ skóre častejšie a znížili na 10:18, no Rusky ich bližšie nepustili a úvodné dejstvo doviedli do hladkého konca 25:14 zo svojho pohľadu.

 

img

 

V druhom sete sa obraz hry príliš nezmenil, favorizované družstvo sa opäť rýchlo dostalo do trháku. Slovenky sa nedokázali presadiť cez bloky vysokých súperiek a zaostávali už 7:15. Domácim volejbalistkám chýbala na zdramatizovanie duelu dlhšia bodová séria, nedočkali sa jej však ani v tomto dejstve, ktoré prehrali ešte výraznejšie 9:25.

 

img

 

Slovenky nestrácali bojovnosť ani v treťom sete a dokázali zachrániť aj ťažké lopty, ale dlhodobo nemohli odolávať tvrdému tlaku súperiek, ktoré naďalej kráčali za suverénnym víťazstvom. O prevahu neprišli ani s blížiacim sa záverom a tretí set vyhrali pomerom 25:12.

 

 

D-skupina /Bratislava/:

Slovensko - Rusko 0:3 (-14, -9, -12)

66 minút, rozhodovali: Simonovská (ČH), Marques Ferreira (Portug.)

Slovensko: Koseková, Palgutová, Pencová, Herelová, Radosová, Kostelanská, libero Španková (Hudecová, Kijaková, Ovečková). Tréner: M. Fenoglio.

Rusko: Jefimovová, Korolevová, Gončarovová, Starcevová, Voronkovová, Parubecová, libero Galkinová (Kurilová, Romanovová, Lazarevová, Lazarenková). Tréner: V. Pankov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies