Slovenky v boji o MS 2011 v náročnej skupine, Katušák: "Bude to ťažké"

NETKY.SK • 27 Júl 2010, 12:09 • 2 min
Slovenky v boji o MS 2011 v náročnej skupine, Katušák: "Bude to ťažké"

Slovenky v boji o MS 2011 v náročnej skupine, Katušák: "Bude to ťažké"

slovakia

left justify in out

Slovenské hádzanárky sa na turnaji I. fázy kvalifikácie majstrovstiev sveta 2011 pobijú o jedinú miestenku do baráže v konkurencii Rakúska, Poľska a  Žreb v sídle Európskej hádzanárskej federácie (EHF) vo Viedni tiež rozhodol o tom, že turnaj 1. skupiny 30. novembra - 5. decembra má prednostné právo usporiadať Cyprus.
      Zverenkám trénera Štefana Katušáka šťastie príliš neprialo. Najskôr sa neocitli medzi prvými štyrmi vyžrebovanými tímami z prvého koša, čo ich automaticky predurčilo, že do činenia budú mať s iným tímom z najvyššieho koša a ocitli sa v konkurencii Rakúska. Pri delení druhého koša sa šťastena odvrátila po druhý raz, keď pribudlo Poľsko, starý známy z predchádzajúcich dvoch kvalifikačných ťažení a papierovo najsilnejší možný protivník. Ďalší dvaja rivali (Veľká Británia i Cyprus) by mali byť z kategórie trpaslíkov, no na náročnosti turnaja pridal fakt, že Slovenky sa ocitli v jedinej päťčlennej skupine. Ešte aj pri žrebovaní poradia organizátorského práva musel Katušák stráviť ďalšiu horkú porciu, lebo Slovensko sa dostane na rad iba v prípade, že ďalšie tri krajiny toto privilégium odmietnu. Po Cypre dostane šancu Poľsko, po ňom Veľká Británia a až pred posledným Rakúskom Slovensko.
      "Bude to ťažká skupina," skomentoval pre TASR najskôr iba stroho Katušák, ktorý osobne žrebovanie sledoval vo viedenskej centrále EHF. "Netvrdím, že v ostatných skupinách sa nezišla vyrovnaná konkurencia, ale naša skupina je určite najťažšia. Rozhodne sa medzi troma tímami - Rakúskom, Poľskom a nami. Najväčším favoritom bude asi Poľsko. Aj keď sme ho v uplynulej kvalifikácii doma zdolali a tam prehrali iba o gól, s mladým družstvom sa pracuje už pár rokov a podľa mňa jeho sila rastie. Sila Rakúšaniek bude závisieť od toho, koľko kvalitných cudzokrajných hráčok pôsobiacich v majstrovskom Hype získa právo reprezentovať túto krajinu."
      Štyria víťazi skupín postúpia do jarného play off (4./5. júna - 11./12. júna), ktoré už rozhodne o účastníkov svetového šampionátu v Brazílii (3.-18. decembra).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies