Slovenky skončili v štafete SP v biatlone deviate, triumf pre Nórky

NETKY.SK • 10 Január 2013, 07:52 • 2 min
Slovenky skončili v štafete SP v biatlone deviate, triumf pre Nórky

Slovenky skončili v štafete SP v biatlone deviate, triumf pre Nórky

slovakia

left justify in out

img

Svetový pohár v biatlone pokračoval v nemeckom Ruhpoldingu pretekmi štafiet žien 5. kola. Na 4x6 km trati vládli Nórky v zložení Hilde Fenneová, Ann Kristin Aafedt Flatlandová, Synnoeve Solemdalová, Tora Bergerová, od druhých Rusiek ich delilo 54,7 sekundy a od tretích Češiek 1:51,8 min. Slovenské kvarteto v zložení Martina Chrapánová, Anastasia Kuzminová, Jana Gereková a Natália Prekopová obsadilo tak ako predtým v Oberhofe 9. priečku (+3:08,3).

Na štart sa postavilo 22 krajín a Slovensky vyrazili na trať v optimálnom počasí, takmer v bezvetrí a s teplotou mierne nad bodom mrazu, s jasnou stratégiou, na jednotlivých úsekoch so zámerom nestratiť, získať, zveľadiť a dotiahnuť úsilie do solídneho konca. Martina Chrapánová štafetu pod umelými reflektormi tak ako predtým v Oberhofe rozbehla a keďže na strelnici vládol pokoj bez rušivých momentov, terče sa bielili jedna radosť. Len Češka Vítková prekvapujúco ako jediná dobíjala až dvakrát, no straty až do 21. miesta boli málo podstatné. V streľbe stojmo sa chyby namnožili, odrazu sa Vítková ocitla na prvom mieste a pochvalu za neomylnosť si zaslúžila aj Chrapánová, opačné pocity však vyvolával beh. Ani starostlivo pripravená trať nedopriala Ruske Glazyrinovej, ktorá sa po páde len ťažko zbierala zo snehu. 

Od Kuzminovej sa na druhom úseku očakávala redukcia straty 1:10,4 na najrýchlejšie Fínky a výrazný posun z 21. priečky vpred. Strelecká bilancia 0+1, 0+2 a rýchlosť lyží jej síce umožnila pohyb vpred, na odovzdávke s 15. miestom, no 'diera' na vedúce Nemky, na odovzdávke 1:16,4, sa ešte viac prehĺbila.

Janu Gerekovú poslúchali výstrely (0+1, 0+1) okrem dvoch takmer na prvé slovo a odrazu sa na 7. mieste (+1:30,6) rysovala nádej aj na slušný výsledok. Veľa na treťom úseku naznačili Nórky, Solemdalová vypracovala pre Bergerovú pomerne slušný náskok 25,9 sekundy na Rusky.

Medzi finišujúcimi veľkými menami sa Natália Prekopová svojej roly zhostila so všetkou cťou, na strelnici 0+1, 0+1 a s konečným deviatym miestom. Famózny výkon Bergerovej odohnal všetky pochybnosti, strieľala strojovo presne a aj keď Ruska Zajcevová ju okopírovala, z náskoku severanky už neubrala. Prekvapujúco zápletku o tretie miesto vylúštila najlepšie Češka Veronika Zvařičová pred Nemkou Henkelovou a takmer neznámou Taliankou Runggaldierovou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona