Slovenky sa v príprave pred MS stretnú s Češkami a Rakúšankami

NETKY.SK • 18 Marec 2014, 10:10 • 2 min
Slovenky sa v príprave pred MS stretnú s Češkami a Rakúšankami

BRATISLAVA - Už 25. marca sa stretne slovenská ženská hokejová reprezentácia, aby spoločne začala záverečnú prípravu pred majstrovstvami sveta I. divízie, ktoré sa uskutočnia v českom Přerove (6.-12. apríla 2014). V rámci prípravy odohrajú Slovenky stretnutia proti Česku (27. marca v Přerove) a dve proti Rakúsku na ZŠ Ondreja Nepelu (29. marca o 17.00, 30. marca o 11.00).

slovakia

left justify in out

"S oboma družstvami sa stretneme aj na šampionáte, takže z tohto pohľadu to nie je pre nás príliš optimálne, ale keďže pôjde o generálku pred turnajom, spoznáme hru oboch tímov. Proti Češkám sme hrali na turnaji v Japonsku a proti Rakúšankám sme nastúpili zase v decembri. Podľa mňa budú práve tieto dva tímy pre nás najväčšími konkurentmi v boji o postup do elitnej kategórie," povedal pre hockeyslovakia.sk tréner slovenských hokejistiek Milan Skokan.
      

Pred odchodom na šampionát sa budú jeho zverenky pripravovať dva týždne v Bratislave. V skupine na majstrovstvách sveta v Přerove na Slovenky čakajú Češky, Dánky, Rakúšanky, Francúzky a Nórky.
      

Zraz nominovaných je 25. marca do 15:00 na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Užšia nominácia na šampionát bude známa 31. marca, odchod výpravy na MS je naplánovaný na 5. apríla.
      
      

Nominácia SR na VT a zápasy s Českom a Rakúskom v rámci záverečnej prípravy na MS v termíne 25. marec – 5. apríl 2014:
      

Hráčky: Zuzana Drdáková, Anna Džurňáková, Denisa Lalíková, Lenka Krajňáková, Petra Országhová, Gabriela Žitňanská (všetky HK Poprad), Nikola Balášová, Barbora Kežmarská, Petra Jurčová, Alexandra Turcsányiová (všetky HC Spišská Nová Ves), Mária Herichová, Andrea Lettrichová, Edita Raková (všetky HC Petržalka 2010), Romana Kiapešová (MHK 32 L. Mikuláš/HK Poprad), Janka Čulíková (HK Poprad/ŠHK KŠK Bratislava), Miriam Mikesková (HC Spišská Nová Ves/HC Topoľčany), Lenka Sroková (HC Spišská Nová Ves/HK Spišská Nová Ves), Viktória Ihnaťová, Nikola Gápová (obe SK Karviná/ČR), Lívia Lúčová (Banff Hockey Academy/Kan,), Alica Mihaliková (SAD Majadahonda/Špan.), Jana Budajová, Nicol Čupková (HC Agideľ Ufa/Rus.), Martina Veličková, Petra Pravlíková (SC Reinach/Švaj.)
      

Náhradníčky (na telefonické zavolanie): Ľudmila Bednárová, Patrícia Gorecká, Gabriela Krivianska, Kristína Obercianová, Martina Staroňová (HK Poprad), Alexandra Gaborčíková (HK ŠKP Poprad), Martina Muchová, Miroslava Plencnerová, Daniela Zuziaková (HC Spišská Nová Ves), Lenka Čurmová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HK Mládež Michalovce), Petra Babiaková, Nikoleta Celarová, Zuzana Moravčíková (HC Petržalka 2010 Bratislava), Iveta Klimášová (HK Spišská Nová Ves/HC Spišská Nová Ves), Andrea Fortunová, Andrea Kollová (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov/HC 46 Bardejov), Lívia Mišková (ŽHK 2000 Šarišanka Prešov)
      

Realizačný tím: Ľubor Budaj (manažér), Milan Skokan (tréner), Pavol Findura (asistent trénera), MUDr. Ján Potocký, MUDr. Andrea Švrčková (lekári), Dušan Čulka, Vladimír Nemček (maséri).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies