Slovenky s troma zlatými, Purdjaková má desiaty titul

NETKY.SK • 20 Október 2014, 07:55 • 2 min
Slovenky s troma zlatými, Purdjaková má desiaty titul

MONTREAL - Deväťnásobná majsterka sveta v kulturistike Jana Purdjaková triumfovala v nedeľňajšom finále na svetovom šampionáte vo fitnese v Lavale na predmestí Montrealu v novej kategórii physique do 163 cm.

slovakia

left justify in out

Tridsaťosemročná Popradčanka, členka VŠC Dukla Banská Bystrica, sa pred časom rozhodla pre zmenu, lebo v klasickej kulturistike po zavedení jedinej spoločnej kategórie pre ženy nemala so svojimi 162 cm a 54 kilami v súboji s vyššími a ťažšími súperkami šancu. Purdjaková sa stala na šampionáte v Kanade aj absolútnou víťazkou physique bez rozdielu výšky.

 

Slovenské reprezentantky si z Lavalu odvážajú celkovo sedem medailí - tri zlaté, dve strieborné a dve bronzové. Majsterkou sveta vo fitnes do 163 cm sa stala Dominika Multáňová. V kategórii body fitnes do 168 cm triumfovala Adela Ondrejovičová. Obe úspešné Slovenky obhájili zlato z vlaňajšieho šampionátu v Kyjeve. Striebro získali Denisa Hargašová v bikiny fitnes do 166 cm a Olívia Pohánková v bikiny fitnes nad 172 cm, bronz zasa Barbora Sečkárová vo fitnese nad 163 cm a Michaela Bruteničová v bikiny fitnes do 163 cm. Vo finále bojovali aj Stanislava Prítrská (6. v bikiny fitnes do 163 cm) a Jana Milová (5. v bikiny fitnes do 169 cm). Slovensko obsadilo v hodnotení krajín na MS 2014 vo fitnes 2. miesto za Ukrajinou a pred Brazíliou. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona