Slovenky prvý krok na svetovom šampionáte zvládli!

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 09:25 • 2 min
Slovenky prvý krok na svetovom šampionáte zvládli!

Bratislava - Slovenská ženská hokejová reprezentácia úspešne vstúpila do turnaja A-skupiny I. divízie MS. Vo francúzskom Vaujany vyhrali v nedeľu Slovenky nad Rakúskom 3:2, keď v 51. minúte rozhodla o triumfe Iveta Klimášová.

slovakia

left justify in out

Zverenky trénerky Jennifer Potterovej nastúpia najbližšie v pondelok proti Dánsku, potom sa stretnú ešte s Francúzkami, Maďarkami a Nórkami. Slovenky postúpili vlani z B-skupiny I. divízie.

 

A-skupina I. divízie MS - Vaujany (Fr.)1

 

Slovensko - Rakúsko 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Góly: 29. Čurmová (Košecká), 37. Matejková, 51. Klimášová (T. Ištocyová) - 3. Altmannová, 43. Altmannová (Meixnerová). Rozhodovali: Abergová (Fín.) - Bomifaceová (Fr.), Gagnonová (Kan.), vylúčenia: 2:5 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

zostava SR: Kiapešová – Šuliková, T. Ištocyová, Čurmová, Šuliková, Drábeková, Kučerková, Lalíková – Kubeková, Košecká, Klimášová, Mihalíková, Korenková, Lučová, L. Ištocyová, Halušková, Rumanová, Trebulová, Maskaľová, Matejková, Záborská

 

Lenka Čurmová, kapitánka SR: "Od úvodnej minúty sme sa sústredili na to, že či budeme vyhrávať alebo prehrávať – z ničoho si nebudeme robiť starosti. Držali sme sa toho, že ideme stále naplno a máme na to. Od úvodnej minúty sme diktovali tempo, no boli tam aj slabšie chvíľky. Hrali sme presne to, na čom sme sa dohodli v šatni. Trénerka a aj celý kolektív bol po zápase spokojný. Bolo to zaslúžené víťazstvo."

 

Ďalšie výsledky:

Francúzsko - Dánsko 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)

Maďarsko - Nórsko 5:4 (1:0, 2:3, 2:1)

 

Ďalší program SR:

pondelok, 9. apríla o 12.30 h: Dánsko – Slovensko

streda, 11. apríla o 16.00 h: Slovensko – Maďarsko

piatok, 13. apríla o 16.00 h: Nórsko – Slovensko

sobota, 14. apríla o 19.30 h: Francúzsko – Slovensko

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies