Slovenky Procházková a Kotschová nepostúpili zo semifinále tímšprintu

NETKY.SK • 19 Február 2014, 11:34 • 2 min
Slovenky Procházková a Kotschová nepostúpili zo semifinále tímšprintu

ČERVENÁ POĽANA - Slovenské reprezentantky Alena Procházková s Danielou Kotschovou nepostúpili na ZOH v Soči do desaťčlenného finále tímového šprintu v behu na lyžiach. V prvom semifinále obsadili s výraznou stratou na víťazné Fínky posledné siedme miesto (+2:09,79).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V bežeckom areáli Laura čakalo na bežkyne šesť úsekov, každý s dĺžkou 1,3 km. Procházková rozbehla tímšprint sľubne a v tesnom kontakte s najväčšími favoritkami, na prvej odovzdávke patrilo slovenskej dvojici štvrté miesto s mimimálnou stratou 0,99 s. Manko ale začalo výrazne narastať už od druhého úseku na trati s Kotschovou, ktorá odovzdávala späť Procházkovej už jasne posledná so stratou vyše 21 sekúnd. Odstup Sloveniek od najlepších neustále narastal a napokon presiahol hranicu dvoch minút. 
      

Prvé semifinále so slovenskou účasťou ovládli systémom štart-cieľ Fínky Aino-Kaisa Saarinenová a Kerttu Niskanenová, spolu s nimi si finálovú účasť vyjazdili aj Poľsko, Rusko, Nemecko, Rakúsko a Slovinsko. Z druhého semifinále postúpili víťazné Nórky (Ingvild Flugstad Östbergová a Marit Björgenová), Švédsko, USA a Švajčiarsko. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies