Slovenky prehrali v príprave s Českom aj druhýkrát

NETKY.SK • 8 Október 2018, 13:17 • 2 min
Slovenky prehrali v príprave s Českom aj druhýkrát

Kroměříž - Slovenské futbalové reprezentantky prehrali v druhom prípravnom zápase s Českom v Kroměříži 0:2. Zverenky trénera Petra Kopúňa podľahli rovnakému súperovi rovnakým výsledkom aj vo štvrtok v Starom Měste.

slovakia

left justify in out

Slovenky začali duel veľmi odvážne a svoje súperky  zatlačili. Vypracovali si viacero rýchlych akcií.  Po štvrťhodine hry mala sľubnú príležitosť Mária Mikolajová, ktorá mierila tesne nad českú bránku.

 

Zverenky trénera Petra Kopúňa však hrozili  Češkám a súperove  akcie s prehľadom kryla brankárka Lucia El Dahaibiová. Slovenské šance však zostali v prvom polčase nevyužité.

 

Po prestávke však Češky vyvinuli veľký tlak a takmer dvadsať minút sa hralo na našej polovici.  V 57. minúte hasila veľkú šancu domácich v šestnástke obrankyňa Lucia Haršanyová, o štyri minúty sa domáca útočníčka ocitla zoči voči El Dahaibiovej, no slovenská brankárka ju vychytala. Veľká šanca prišla aj po rohovoom kope, ale bez efektu.

 

Potom už však Češky udreli gólovo.  V 67. minúte ešte naša brankárka stihla prvú strelu vyraziť, no na dorážku Lucie Martínkovej už nedosiahla. Slovenky mohli vyrovnať hneď na to, striedajúca Šurnovská  ušla obrane a pripravila pozíciu pre nabiehajúcu Vojtekovú. Jej strela však minula bránku.

 

V 71. minúte zvýšili domáce futbalistky na 2:0. Akciu potiahla po pravej strane Anna Vlasková a prízemnou strelou prekonala El Dahaibovú.

 

V 88. minúte zachytila českú rozohrávku Fabová, vysnula Šurnovskú, no jej strelu brankárka vytlačila na roh.

 

Česko - Slovensko 2:0 (0:0)

Góly: 67. Martínková, 71. Vlasková

 

zostava SR: El Dahaibiová – Horváthová (71. Bíróová), Haršanyová, Košíková (82. Fischerová), Vojteková – Mikolajová (71. Zdechovanová), Šušolová, Škorvánková (82. Jančová) – Fabová, Sluková (64. Havranová), Hmírová (64. Šurnovská)

 

Peter Kopúň, tréner SR: "Výsledky sú síce z oboch zápasov rovnaké, ale hra a výkon bol diametrálne odlišný. Keď som hovoril, že chceme hrať lepšie, tak naše ciele sa za týchto sedem dní pekne naplnili. Ukázali nám, kde ešte musíme popracovať. Vytvorili sme si gólové šance, no nepremenili sme ich. To je náš problém, s ktorým ešte budeme určite pracovať."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies