Slovenky do baráže o svetovú skupinu, Francúzky zdolali 3:2

NETKY.SK • 6 Február 2012, 08:28 • 2 min
Slovenky do baráže o svetovú skupinu, Francúzky zdolali 3:2

Slovenky do baráže o svetovú skupinu, Francúzky zdolali 3 2 - Tenis Slovenské tenistky budú 21. 22.

slovakia

left justify in out

img

Slovenské tenistky budú 21.-22. apríla bojovať o návrat do svetovej skupiny Pohára federácie. V dueli 1. kola II. svetovej skupiny totiž vyhrali v Bratislave nad Francúzskom 3:2. O rozhodujúci tretí bod pre tím kapitána Mateja Liptáka sa na tvrdom povrchu Premier v NTC postarala Daniela Hantuchová, ktorá zvíťazila nad Alize Cornetovou za 1:51 h v dvoch setoch 6:3 a 6:4. Cornetová v záverečnom singli nahradila pôvodne nominovanú Virginie Razzanovú. V záverečnej štvorhre prehral pár Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová s dvojicou Razzanová, Kristina Mladenovičová 1:6 a 2:6.
      Slovenky v domácom prostredí odplatili Francúzkam prehru z Limoges z roku 2009 a vo vzájomnej bilancii sa ujali vedenia 2:1. V roku 2002 zdolali výber krajiny galského kohúta v bratislavskej Inchebe. Svoje súperky v dueli o účasť v elitnej osmičke spoznajú 14. februára, keď je v londýnskej centrále Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) na programe žreb. V baráži sa okrem Sloveniek predstavia aj Španielky, Nemky, Japonky, Austrálčanky, Američanky, Belgičanky a Ukrajinky.
      V dueli medzi Hantuchovou a Cornetovou boli diváci od začiatku svedkami dlhých výmen od základnej čiary. Slovenka v treťom geme stratila podanie, no hneď vzápätí vyrovnala na 2:2 a dostala sa na koňa. Pri krosových prestrelkách dokázala Cornetovú zatlačiť, za stavu 4:3 po víťaznom forhendovom longlajne po druhý raz prelomila súperkino podanie a v ďalšom geme pri vlastnom servise premenila hneď prvý setbal. Na začiatku druhého dejstva sa Hantuchová po rýchlom brejku ujala vedenia 2:0. Cornetová síce vyrovnala na 4:4, no v deviatom geme Hantuchová po skvelej reakcii na sieti a následnom úspešnom lobe opäť zobrala Francúzke servis. Pri vlastnom podaní Hantuchová dotiahla zápas do úspešného konca, keď premenila v poradí druhý mečbal. Predtým odvrátila dva brejkbaly.
      Hantuchová po triumfe nad Cornetovou žiarila spokojnosťou. "Som veľmi šťastná, že sa mi podarilo pre Slovensko vybojovať rozhodujúci tretí bod. Myslím si, že dnes opäť rozhodli skúsenosti. O tom, že nastúpi Cornetová, som sa dozvedela iba niekoľko minút pred zápasom. Mala som pripravenú taktiku na Razzanovú a chvíľu mi trvalo, kým som našla na Cornetovú recept. Keď som zistila, čo na ňu platí, začala som si proti nej viac veriť. Postupne som sa však dostala do správneho rytmu, bojovala som o každú loptičku y vyplatilo sa. Nemyslím si, že zo strany francúzskeho kapitána išlo o chybný ťah, že postavil namiesto Razzanovej Cornetovú. Virginie hrá priame údery, čo mi vyhovuje, zatiaľčo Cornetová sa svojím štýlom viac podobá na Parmentierovú, ktorá ma v sobotu poriadne potrápila. Po trojhodinovom sobotňajšom dueli som cítila únavu, no v priebehu zápasu som ju prekonala. Fanúšikovia boli opäť skvelí. Pokiaľ ide o nášho súpera v baráži, nemám nejaké špeciálne prianie. Želám si však, aby sme hrali opäť doma," povedala bývalá svetová päťka, ktorú čaká na budúci týždeň obhajoba titulu v thajskej Pattayi.         
      
      1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:
      Slovensko - Francúzsko 3:2 
      Daniela Hantuchová - Pauline Parmentierová 5:7, 6:1, 9:7
      Dominika Cibulková - Virginie Razzanová 4:6, 4:6
      Cibulková - Parmentierová 6:4, 6:3
      Hantuchová - Alize Cornetová 6:3, 6:4  
      Magdaléna Rybáriková, Jana Čepelová - Razzanová, Kristina Mladenovičová 1:6, 2:6.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies