Slovenky chcú na Ukrajine zvíťaziť, Bennighaus: "Je to o psychike,"

NETKY.SK • 26 August 2010, 07:24 • 2 min
Slovenky chcú na Ukrajine zvíťaziť, Bennighaus: "Je to o psychike,"

Slovenky chcú na Ukrajine zvíťaziť, Bennighaus: "Je to o psychike,"

slovakia

left justify in out

Slovenské basketbalové reprezentantky vo štvrtok nastúpia na svoj piaty duel D-skupiny kvalifikácie ME 2011 proti Ukrajine v Kyjeve (17.00) s cieľom pripísať si tretie víťazstvo a zachovať si šance na postup. Zverenky americkej trénerky Pokey Chatmanovej si účasť na európskom šampionáte s určitosťou zabezpečia iba v prípade víťazstiev v posledných dvoch dueloch, no najdôležitejší bude záverečný zápas na domácej palubovke s Nemeckom (29. augusta o 19.00 v Košiciach).
Po úvodných dvoch víťazstvách prišli dve nečakané prehry a spanilá jazda sa zmenila v psychický boj. "V utorok sme mali ľahší tréning a snažili sme sa dievčatá nabudiť, pretože po zápase v Nemecku im v domácom dueli s Britániou totálne chýbalo sebavedomie. Psychika bude dôležitá v tom, aby hráčky šli naplno do zápasu. Jednoducho za štyri až päť dní nemôže niekto zabudnúť hrať basketbal. Všetky dievčatá si musia v hlavách usporiadať, že vedia hrať, majú na to a patria na ME. V posledných dvoch stretnutiach musíme bezpodmienečne zvíťaziť," uviedol pre TASR generálny manažér reprezentácie Ivan Bennighaus.
Skúsenosti a hlavne vodcovské schopnosti v osobe Zuzany Žirkovej žiaľ v kvalifikácii už nepomôžu, pretože zlomenina záprstnej kostičky si vyžiadala svoj ortieľ v podobe dlhšej rekonvalescencie ako sa pôvodne očakávalo. "Pre Zuzanu je pre tento rok v kvalifikácii koniec. Katarína Tetemondová s nami naďalej trénuje, ale na Ukrajinu cestujeme s dvanástkou hráčok, ktoré hrajú od začiatku kvalifikácie. Je to rozhodnutie trénerky a treba to rešpektovať," skonštatoval Bennighaus.
Slovenky sa na Ukrajinu presunuli v stredu po leteckej trase Košice-Praha-Kyjev, kde ich čaká v podvečer tréning. Po jednoznačnom triumfe na domácej palubovke však do zápasu idú s rešpektom. "Nemyslím si, že to bude v Kyjeve také jednoznačné. Bude to náročný súper aj keď sme s nimi doma odohrali veľmi dobrý zápas. Britky s nimi len tak tak vyhrali a my nie sme v situácii, aby sme si ich mohli dovoliť podceniť. Nehrajú až taký fyzický basketbal, takže by na nich platiť mali rýchle protiútoky," povedala pivotka Romana Vyňuchalová.
Podobne vníma situáciu aj hráčka Dobrých anjelov Košice a najlepšia strelkyňa v zápase s Britániou Ivana Jalčová. "Doma sme s nimi jednoznačne vyhrali, ale to neznamená nič. Je to ďalší zápas, budú sa snažiť vyhrať rovnako ako my, takže sa musíme poriadne pripraviť a pokúsiť sa zvíťaziť, aby sme mali dobrú východiskovú pozíciu. Musíme hrať svoju hru, teda hrať rýchlo a kolektívne," dodala Jalčová.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona