Slovenku týral jej arabský muž: Vyšetrovateľ sa odvolal na islamské právo, prípad rieši prokuratúra

NETKY.SK • 30 September 2016, 14:46 • 2 min
Slovenku týral jej arabský muž: Vyšetrovateľ sa odvolal na islamské právo, prípad rieši prokuratúra

BRATISLAVA – Matka troch detí, ktorá si zobrala za muža Araba zo Saudskej Arábie sa presťahovala do manželovej rodnej krajiny. Dnes sa však ukrýva pre manželom na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Podľa TV JOJ na neho žena už trikrát podala trestné oznámenie kvôli týraniu. Polícia celý prípad posúdila ako priestupok a ženu najviac zarazilo ich zdôvodnenie. Podľa polície islamské manželstvo a šária znevýhodňujú ženu a v policajnej správe je dokonca uvedené, že muž v prípade nezhôd môže potrestať ženu fackami a ignorovaním.

 

Ich spoločné manželstvo podľa TV JOJ už rok y nefunguje, a preto odišla na Slovensko aj s tromi deťmi. Jej manžel so Saudskej Arábie však kontaktoval políciu. "Ona mňa psychicky týra. Ona nesúhlasí s rozvodom, lebo právnik jej volal, chcel začať konanie na rozvod, ona nesúhlasila. Zobrala deti a odišla preč. Má akútnu depresiu, vymýšľa si," povedal muž pre TV JOJ.

 

Jeho manželka má celú vec iný názor, pre TV JOJ povedala, že ju muž týral. "Ja som už spala a on ma vytrhol z postele, ťahal ma za vlasy a začal do mňa kopať a strašne ma zmlátil, sotil do steny a kričal, že ma zabije," povedala pre JOJ-ku.

 

Žena po prvýkrát kontaktovala v roku 2010, potom o niekoľko mesiacov a tretíkrát v roku 2012. Policajné uznesenie však ženu šokovalo. Slovenský vyšetrovateľ sa odvolával na islamské právo šária, podľa ktorého môže muž trestať ženu fackami. Celý prípad má v rukách generálna prokuratúra, ktorá prípad začala ihneď vyšetrovať.

 

"Na základe vašeho e-mailu a uznesenia, ktoré ste poslali, označil generálny prokurátor postup polície za obludný. Vo veci začal ihneď konať. Požiadal krajskú prokuratúru o prešetrenie tohto prípadu," povedala pre TV JOJ hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies