Slovenké hádzanárky po dni voľna proti Švédsku, Poloz: Bude to o sile

NETKY.SK • 15 December 2014, 09:33 • 2 min
Slovenké hádzanárky po dni voľna proti Švédsku, Poloz: Bude to o sile

ZÁHREB - Slovenské hádzanárky čaká na ME po dni voľna ďalší špičkový súper. V utorok sa v II. štvrťfinálovej skupine v Záhrebe stretnú o 18.00 h so Švédskom, ktoré je s piatimi bodmi na druhom mieste tabuľky iba o skóre za Holandskom a bojuje o postup do semifinále.

slovakia

left justify in out

Slovenky už lepšie ako piate v skupine skončiť nemôžu a kľúčový súboj o túto pozíciu i nasadenie pred žrebom baráže MS 2015 zvedú v stredu s Nemeckom.

 

"Bude to hlavne o sile. A v nej za špičkou tiež trochu zaostávame," varuje pred duelom so Švédskom tréner Dušan Poloz, ktorý severský štýl hádzanej detailne ovláda po viacročnom pôsobení v Nórsku. "Poznám ich mentalitu a okrem toho, že sú Švédky iba o niečo pomalšie ako Holanďanky, tak sú o to silnejšie. Takže v utorok to bude skôr o fyzickom kontakte. Čakám veľmi tvrdú obranu, podobnú tej s akou proti nám vyrukovali Čiernohorky."

 

Po heroickom výkone proti Srbsku, ktorý slovenskému tímu zabezpečil postup zo základnej skupiny, prišiel v nedeľu výsledkový úder od Holandska. Prehra o desať gólov 20:30 zanechala aj fyzické stopy. "Keď som videl ako boli baby po zápase fyzicky zničené, tak ani netuším, kto bude hrať v utorok a v stredu. Takúto záťaž ešte žiadna z nich nezažila. Fyzičku už na tomto šampionáte nedoženieme, môžeme dať hráčkam akurát voľno a možnosť na oddych. Tímy, ktoré hrajú na ME pravidelne, nás tu zdolávajú rýchlosťou a silou," zdôraznil kouč.

 

Práve zápasu s Holandskom sa tréner obával. "Dva dni som dievčatá pripravoval na to, že je to najrýchlejší súper na ME. Že sa musia vracať do obrany s druhou vlnou, ísť do kontaktov a prerušovať to. Ale ony to jednoducho nevedia. Na takú rýchlu hádzanú nie sú zvyknuté, nemajú to v sebe. V zakončení sme boli navyše zbrklí, mali sme aj veľa technických chýb. Nezvládli sme to. Keď chceme hrať vyrovnané partie s takýmito špičkovými tímami, aspoň tri-štyri hráčky musia zahrať fantasticky a dnes taká nebola ani jedna," priznal Poloz a k nedeľňajšej jednoznačnej prehre dodal: "Bol by som bol veľmi spokojný, keby to bol náš najhorší výsledok na týchto majstrovstvách..."

 

Skvelý turnaj prežíva Martina Školková. Druhá najlepšia strelkyňa tímu bola líderkou aj proti Holandsku, no rovnako skloňuje fyzickú vyčerpanosť: "Už prichádza únava. Bohužiaľ, my sme tu asi jediné družstvo, ktoré nie je na takýto typ turnaja zvyknuté. Sily treba naozaj rozložiť, trochu nám už chýbajú. Duel s Holandskom bol náš štvrtý v poradí a myslím si, že aj ten kritický. Ale v pondelok máme deň voľna, oddýchneme si a verím, že na zostávajúce dva zápasy sa dobre pripravíme a ešte do toho dáme všetko čo je v nás."

II. štvrťfinálová skupina v Záhrebe
utorok 16. decembra:

15.45 h: Holandsko - Čierna Hora
18.00 h: Švédsko - SLOVENSKO
20.15 h: Nemecko - Francúzsko

Tabuľka II. skupiny
1. Holandsko     3   2  1  0   89:76     5
2. Švédsko       3   2  1  0   98:88     5
3. Čierna Hora   3   2  0  1   75:68     4
4. Francúzsko    3   2  0  1   71:67     4
5. Nemecko       3   0  0  3   78:95     0
6. Slovensko     3   0  0  3   62:79     0

zostávajúci program skupiny:
streda 17. decembra
15.45 h: Švédsko - Čierna Hora
18.00 h: Nemecko - SLOVENSKO
20.15 h: Holandsko - Francúzsko



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies