Slovenké florbalistky na MS v Bratislave proti tímom Singapuru, Estónska a Austrálie

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 16:16 • 2 min
Slovenké florbalistky na MS v Bratislave proti tímom Singapuru, Estónska a Austrálie

BRATISLAVA - Hráčky Singapuru, Estónska a Austrálie budú súperkami domácich Sloveniek v základnej C-skupine decembrových MS florbalistiek v Bratislave (1. - 9. decembra 2017).

slovakia

left justify in out

Stredajší popoludňajší žreb v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton rozhodol aj o tom, že úradujúce svetové šampiónky Švédky si v B-skupine zmerajú sily s Poľkami, Nemkami a Švajčiarkami. Na slávnostnom akte sa zúčastnili prezident Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) Tomas Eriksson, šéf Slovenského zväzu florbalu (SZFB) Daniel Granec a viceprezident Slovenského olympijského výboru (SOV) Zdenko Kríž. "SOV preberá patronát nad MS a považuje toto podujatie za jedno z najdôležitejších v roku 2017. Florbal je veľmi dynamický šport; veríme, že sa bude rozvíjať aj naďalej," skonštatoval Kríž.

Zápasy šampionátu sa uskutočnia na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu a v Hant aréne. Slovensko dosiaľ neorganizovalo majstrovstvá sveta dospelých, svetový šampionát žien do 19 rokov áno (v máji 2012 v Nitre). "Máme jedinečnú príležitosť zorganizovať seniorské majstrovstvá sveta vo florbale. Rád by som zdôraznil, že ide o vôbec prvé majstrovstvá sveta žien v akomkoľvek kolektívnom športe organizované na Slovensku, preto je to pre nás obrovská výzva," informoval prezident SZFB Granec.

"Pre každú z nás je to vrchol, najväčšia výzva - hrať pred domácim publikom. Naším cieľom je triumf v skupine, chceme zvíťaziť v každom stretnutí," skonštatovala reprezentantka SR Romana Janegová. Tréner SR Michal Jedlička doplnil: "Chceme hrať o medaily, je tam tá šanca. Urobíme pre to maximum."

MS žien sa konajú od roku 1997 a v dvojročnom intervale, šampionát v Bratislave bude jedenásty v poradí. Prvenstvo obhajujú Švédky, ktoré triumfovali na ostatných piatich MS, celkovo majú na konte sedem zlatých úspechov. Slovenky sa na MS predstavili trikrát - vo Švajčiarsku 2011 (12. miesto), Česku 2013 (9. miesto) a Fínsku 2015 (8. miesto). 

Zloženie základných skupín decembrových MS florbalistiek v Bratislave (1. - 9. 12. 2017) podľa stredajšieho žrebu (v zátvorke umiestnenie vo svetovom rebríčku):
A-skupina: Nórsko (8.), Lotyšsko (5.), Fínsko (2.), Česko (4.)
B-skupina: Poľsko (7.), Nemecko (6.), Švédsko (1.), Švajčiarsko (3.)
C-skupina: Singapur (18.), Estónsko (20.), Austrália (12.), SLOVENSKO (9.)
D-skupina: USA (17.), Thajsko (29.), Japonsko (13.), Dánsko (10.)

Rozdelenie do košov pred žrebom: 
1. kôš: Švédsko (1.), Fínsko (2.), Švajčiarsko (3.), Česko (4.) 
2. kôš: Lotyšsko (5.), Nemecko (6.), Poľsko (7.), Nórsko (8.) 
3. kôš: SLOVENSKO (9.), Dánsko (10.), Austrália (12.), Japonsko (13.) 
4. kôš: USA (17.), Singapur (18.), Estónsko (20.), Thajsko (29.) 

Medailová bilancia krajín - MS florbalistiek (zlato - striebro - bronz): 
Švédsko 7 - 1 - 2 
Fínsko 2 - 6 - 2 
Švajčiarsko 1 - 3 - 3 
Nórsko 0 - 0 - 2 
Česko 0 - 0 - 1 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona