Slovenka v Káhire: Videla som, ako rozbíjali banky

NETKY.SK • 1 Február 2011, 08:18 • 2 min
Slovenka v Káhire: Videla som, ako rozbíjali banky

Slovenka v Káhire Videla som, ako rozbíjali banky - Krimi Už niekoľko dní trávi Slovenka Katarína Azab na českej ambasáde v Káhire. V Egypte hľadá svojho uneseného syna, uprostred nepokojmi zmietaného veľkomesta však ostala niekoľko dní, tak ako ostatní,

slovakia

left justify in out

img

Už niekoľko dní trávi Slovenka Katarína Azab na českej ambasáde v Káhire. V Egypte hľadá svojho uneseného syna, uprostred nepokojmi zmietaného veľkomesta však ostala niekoľko dní, tak ako ostatní, bez spojenia s okolitým svetom.
Pracovníci ambasády jej odporúčajú nechodiť von. Internet podľa nej nefunguje už štvrtý deň a nefunguje ani posielanie SMS správ. Dá sa iba telefonovať. "Odporúčajú nám nechodiť von, po štvrtej je úplný zákaz pre všetkých, ale demonštranti chodia. V uliciach je to nebezpečné, lebo ušli aj väzni," povedala pre TASR Katarína. Na vlastné oči sa o situácii presvedčila pred niekoľkými dňami, keď sa vybrala na nákup. Videla plamene, zničené pobočky zahraničných bánk a ľudí ozbrojených nožmi. Policajti sa podľa nej z ulíc stiahli, alebo chodia v civile.
Katarína Azab žije v Egypte nepretržite už vyše dva roky. Pátra po svojom malom synovi Adamovi, ktorého uniesol jeho vlastný otec a bráni matke, aby sa s ním stretla. So žiadosťou o pomoc sa obracia na medzinárodné i mieste inštitúcie. Jej právnik v sobotu (29.1.) mal ísť do budovy súdu na pojednávanie. Súd však našiel v plameňoch a rovnako pochodil aj na policajnej stanici, kde mal vybaviť isté náležitosti. Katarína má obavy o svojho syna. Dúfa, že otec ho vzal k príbuzným na vidiek, ďalej od nepokojov. Politická a bezpečnostná situácia v krajine však podľa nej pravdepodobne nepomôže ku skorému vypátraniu Adama.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies